Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gem de sfecla rosie

Gem de sfecla rosieGem de sfecla rosieRetete conserve si muraturi 
De cand am vazut aceasta reteta de gem de sfecla rosie, mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc si eu.
Imi place mult sfecla rosie, o mananc coapta in cuptor, dar am  facut din ea si conserve pentru iarna.
O alta reteta pe placul meu este sfecla rosie cu hrean ce merge foarte bine cu friptura de miel.
In varianta gem de sfecla rosie merge perfect la aperitive, gustari in combinatie cu branzeturi.

Ingrediente-Gem de sfecla rosie

1 kg sfecla rosie
3 mere mari
350 g zahar brun
coaja si zeama de la o lamaie mare
zeama de la doua portocale
o lingurita ghimbir  ras

Gem de sfecla rosie

Mod de preparare- Gem de sfecla rosie

Sfecla si merele curatate se rad prin razatoarea mare.
Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul brun, sucul si coaja de lamaie, sucul de portocale si ghimbirul.
Fierbem la foc potrivit, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului.
Eu l-am fiert aproximativ o ora, e gata atunci cand capata consistenta unei dulceti/gem.
Cat e fierbinte se pune in borcane sterilizate si se pastreaza in camara sau frigider.
Poate fi servit cu o crema de branza pe o felie de paine cu seminte sau dupa bunul plac.

Gem de sfecla rosie

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *