Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Shaorma cu piept de pui

Shaorma cu piept de pui

Lipii
700g faina,
drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
lapte cat sa iasa un aluat elastic,
sare
o cescuta de ulei
umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
piept de pui la gratar
varza proaspata
cartofi prajiti
castraveti proaspeti (sau murati)
un gogosar proaspat

 
Sosul:
300g smantana
100g maioneza
3 catei de usturoi (pisati)
piper alb macinat
castraveti proaspeti rasi prin razatoare fina
sare

Shaorma cu piept de pui

Mod de preparare
Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat – mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.
Pieptul facut la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate. Sosul se prepara din ingredientele de mai sus. Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste.

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...