Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Telemea la cuptor cu masline si rozmarin

Telemea la cuptor cu masline si rozmarin

Daca va plac aperitivele calde, atunci aceasta reteta de telemea la cuptor cu masline si rozmarin ar fi alegerea potrivita. Este un aperitiv savuros, o combinatie de gusturi si arome ce fac sa satisfaca si cele mai pretentioase papile gustative.
Am folosit o telemea de oaie de la Delaco, care dupa coacere capata o textura moale si cremoasa. Este delicioasa in combinatie cu fasiile de ardei iute, maslinele kalamata, maslinele verzi coapte la gratar, rozmarinul, uleiul de masline si mierea.
Recomand sa o incercati, se face extrem de usor, e gata in 20 min si poate fi mancata alaturi de paine prajita unsa cu ulei de masline si ierburi armatice.
Mai jos va recomand alte doua retete de aperitive calde la fel de gustoase !!

Telemea la cuptor cu masline si rozmarin- Ingrediente

telemea la cuptor cu masline si rozmarin

ingrediente telemea la cuptor
  • pentru 2 portii
  • 200 g telemea de oaie -Delaco
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 lingurite miere
  • fasii de ardei gras galben
  • fasii de ardei iute rosu
  • masline kalamata
  • masline verzi la gratar
  • piper negru macinat
  • felii de bagheta
  • ierburi aromatice din rasnita
  • ulei de masline pentru bagheta

Telemea la cuptor cu masline si rozmarin

Cum pregatim telemeaua la cuptor cu masline si rozmarin

Telemea la cuptor cu masline si rozmarin

Daca aveti toate ingredientele la indemanam atunci prepararea acestui aperitiv cald este floare la ureche.
Telemeaua se pune intr-o forma de graten, se adauga uleiul de masline, fasiile de arei iute si gras, cele doua tipuri de masline dau de care va plac, mierea, rozmarinul proaspat si piperul macinat.
Painea taiata felii se stropeste cu ulei de masline si ierburi aromatice si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt alaturi de forma de graten.

preparare telemea

Se introduce in cuptorul preincalzit la 220 grade C pentru 20 min.
Cand telemeaua incepe usor sa se rumeneasca pe margine atunci este gata, se scoate si se mananca cu mare pofta alaturi de painea prajita.
Portia din imagine poate sa ajunga pentru doua persoane fiindca este un aperitiv consistent si satios!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram