Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovlecei cu telemea si rosii

Dovlecei cu telemea si rosii

Iubesc combinatea de telemea, dovlecei si rosii si de fiecare data incerc sa ii combin si sa ii prepar in cu totul alte moduri.
Astazi am ales sa pregatesc acesti dovlecei cu telemea si rosii in varianta pachetelelor facute dintr-o combinatie de telemea de oi si parmezan imbracate in felii de dovlecei si asezate pe un pat de rosii.

Dovlecei cu telemea si rosii

Sunt deliciosi, savurosi, perfecti pentru pranz sau cina.
Va recomand sa ii incercati !

Dovlecei cu telemea si rosii- Ingrediente

  • 250 g telemea de oi- Delaco
  • 1-2 buc dovlecel
  • 3 linguri parmezan ras
  • 2 linguri iaurt grecesc sau smantana
  • o lingurita dulceata de ardei iute
  • 1 buc rosie mare
  • 350 g rosii cherry
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • 2 lingurite miere
  • sare si piper
  • iarburi aromatice uscate(busuioc, oregano, cimbru si rozmarin)
  • frunzulite de busuioc si cimbru, proaspete
  • parmezan ras pentru deasupra
Dovlecei cu telemea si rosii

Cum pregatim pachetelele de dovlecei cu branza

Intr-o forma de graten se aseaza felii de rosie, peste ele se pun rosiile cherry si usturoiul zdrobit sau feliat fin. Se toarna deasupra lor un amestec format din ulei de masline, crema de otet balsamic si miere.
Se condimenteaza apoi cu sare, piper si amestec de ierburi aromatice Se acopera cu o folie de staniol si se introduce forma in cuptor pentru 20 min la 200 grade C.

dovlecei ingrediente

Cat timp forma este in cuptor pregatim pachetelele de dovlecei umplute cu branza
Telemeaua se pune intr-un robotel, se adauga parmezanul ras, iaurtul, dulceata de ardei iute, piperul si se mixeaza pana la omogenizare.

dovlecei preparare


Dovlecelul se feliaza pe lung cu un curatator de legume sau un cutit.
Se pun cate 4 felii de dovlecel in cruce, se aseza la miloc ste o lingura plina de branza si se impacheteaza aducand marginile feliilor peste branza.

dovlecei cu telemea preparare

Se scoate tava cu rosii din cuptor, se aseaza deasupra lor pachetelele de dovlecei cu branza, se stropesc cu putin de ulei de masline si se pune din nou in cuptor pentru inca 20 min. In ultimele 2-3 min se presara pe fiecare cate putin parmezan.
Se scot din cuptor si se mananca cu mare pofta alaturi de paine prajita.
Pofta buna!!

Dovlecei cu telemea si rosii

Alte doua retete de dovlecei cu branza le gasiti mai jos dand click pe titlul de pe imagine.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram