Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de Oua-Tojaslikor

Lichior de Oua-Tojaslikor, un lichior cremos cu gust fin.Oaspetii vor fi incantati  de aceasta bautura si cu siguranta vor cere si reteta.Acest Lichior de Oua-Tojaslikor, poate fi transformat si intr-un cadou ce se poate oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii daca se impacheteaza frumos.







 

Ingrediente Lichior de Oua-Tojaslikor:
6 galbenusuri de ou
500 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
2 fiole esenta vanilie
500 ml vodca
500 ml frisca Megle (sau Hulala)

Preparare  Lichior de Oua-Tojaslikor:

Intr-un vas punem cele 6 galbenusuri impreuna cu 5-6 linguri zahar pudra si il amestecam pana devine ca o spuma. In alt vas punem 500 ml frisca cu restul de zahar pudra si il punem la foc unde il vom lasa pana da intr-un clocot. Il luam deoparte si il vom adauga treptat la galbenusurile frecate spuma putin cate putin , amestecand mereu . Adaugam si esentele de vanilie. Dupa ce am terminat de adaugat frisca , turnam cate putin la compozitia de mai sus ,500 ml vodca amestecand continuu. Dupa ce a fost adaugata si vodca turnam lichiorul rezultat in sticle ( mie mi-au iesit circa 1.5 l lichior ) si le punem la rece pentru 2 saptamani pentru a se imbina aromele.
Lichiorul se serveste bine racit . Se poate folosi si la salatele de fructe .

[amd-yrecipe-recipe:87]

Pus in sticle transparente , impachetate frumos se pot oferi ca si cadouri . Sarbatori Fericite !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *