Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior din Coarne- Cornata



 Ingrediente :
2.5 kg coarne,
2.5 kg zahar,
250 ml Rom,
250 ml vodca,
2 l alcool dublu rafinat,

 Preparare:
Spalam coarnele in mai multe ape si indepartam eventualele codite ramase. Intr-un vas de plastic asezam coarnele spalate si peste el adaugam zaharul.

Le amestecam bine si le punem la loc caldut acoperit cu un prosop timp de 5-6 zile. In acest rastimp amestecam de mai multe ori in vas pana zaharul e topit si fructele lasa zeama . Coarnele impreuna cu zeama lasata o punem intr-o damigeana de sticla si peste ele adaugam 250 ml Rom , 250 ml Vodka si in cele din urma 2 l de alcool dublu rafinat. Scuturam cu grija damigeana o inchidem bine si lasam la loc racoros sa se intrepatrunda aromele pentru circa 3-4 saptamani ,timp in care, din cand in cand mai agitam” spiritele” din damigeana. Se va servi rece ca bautura aperitiva, foarte potrivita pentru doamne si nu numai…

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram