Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pulpa de miel in crusta de fistic








Ingrediente

O pulpa de miel
2 oua
o lingura de pesmet
2 linguri de faina
200 gr fistic
o capatina de usturoi
ierburi provance(cimbru,rozmarin,busuioc,salvie)
boia dulce
o lingura de mustar
500 gr fasole verde pastai
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare

Pulpa de miel se spala apoi se pune la fiert pentru 50 min in apa cu sare si cativa catei de usturoi.
Dupa ce a fiert,se scoate si o condimentam bine cu un amestec de sare,piper si boia dulce.
Separat batem ouale cu putina sare,adaugam mustarul,ierburile provance,pesmetul,faina si 3/4 din fisticul maruntit.Pulpa condimentata se imbraca in compozitia care am preparat-o ,se aseaza intr-o forma de graten in care am pus 4-5 linguri de ulei de masline.Presaram pe toata suprafata pulpei si restul de fistic,iar langa ea asezam catei de usturoi in coaja usor presati.Se tine la cuptor timp de 40 min pana ce crusta capata o culoare aurie.
Intre timp fierbem fasolea pastai(eu am folosit pastai de la congelator) in apa cu sare.Dupa ce pulpa s-a facut o scoatem pe un platou iar in uleiul ramas de la ea sotam timp de 5-7 min fasolea verde.
Se prezinta pe platou insotita de garnitura de pastai.

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Gospodina de Criza

    15/04/2010 at 14:47

    Dar gatiti miel, intr-o veselie!
    Il prefer pe acesta. Ce reteta! Su-per!

  • MONONOKE KITCHEN

    15/04/2010 at 18:36

    Senzationale ultimele doua retete
    cu miel! Mi le-am pus la semne
    de carte, sa ma dedau cat mai curand!
    Multumim.

  • pansy

    15/04/2010 at 23:02

    interesanta imbracamintea mielului !

  • Lory

    16/04/2010 at 19:47

    Gospodina de Criza multumesc mult.
    Am vrut sa le prepar si altceva inafara de clasica friptura la tava.Si zic eu ca am nimerit-o 🙂 fiindca cat ai clipi au ramas farfuriile goale :))

  • Lory

    16/04/2010 at 19:50

    MONONOKE KITCHEN nu ai sa regreti daca ai sa le incerci.Aceasta in crusta pastreaza carnea frageda si suculenta.Iar crusta are un gust minunat
    Ma bucur ca sunt pe placul tau
    Lory

  • Lory

    16/04/2010 at 19:51

    pansy cred ca si alt tip de carne ar merge invelita in aceasta crusta.
    Am sa experimentez 🙂
    Lory

  • Irina

    17/04/2010 at 08:40

    Nu prea imi place mie mielul dar al tau arata excelent!

  • sarah

    18/04/2010 at 13:27

    inmeniul nostru saptamanal carnea de mile este nelipsita.notez aceasta reteta.cam scump pe aici fisticul dar cred ca merita.o zi minunata

  • Lory

    18/04/2010 at 17:40

    Sarah si la noi e foarte scump fisticul 🙁 cam 11-12 euro kg …il poti inlocui cu migdale daca sunt mai accesibile la pret.
    Dar macar o data se merita sa o faci :).
    Spor la lucru!
    Lory

  • Lory

    18/04/2010 at 20:46

    Irina multumesc mult de apreciere
    Lory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.