Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aripioare pane cu fulgi de porumb

INGREDIENTE:

700 g aripioare pui,

sare,piper boabe,

1 buc morcov,

1 buc patrunjel radacina,

1 catel usturoi,

3-4 oua,

faina,

1 pachet fulgi de porumb,

sare,piper macinat,

ulei pentru prajit,

PREPARARE:

Curatam legumele, le taiem in patru. Punem apa rece intr-o oala si adaugam aripioarele curatate si taiate in doua cararora le taiem varful (le putem lasa si intregi, dupa preferinta fiecaruia).Adaugam 1 lingurita sare, morcovul, patrunjelul, catelul de usturoi si 1 lingurita piper boabe dupa ce am spumat initial supica si lasam la foc mic pana aripioarele sunt fierte. Se scot din supa si le lasam la racit. Intr-o farfurie spargem ouale si le condimentam cu putina sare.In alta farfurie punem cateva linguri de faina si separat pe o alta farfurie punem fulgii de porumb pe care initial ii zdrobim putin.

Condimentam aripioarele cu sare si piper macinat dupa care le dam prin faina, ou si apoi prin fulgii de porumb.

Incingem ulei intr-o tigaie si prajim aripioarele pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Cand sunt rumenite le scoatem pe servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei si le putem servi cu o garnitura de cartofi pai sau legume sotate alaturi de un sos de maioneza fiarta cu usturoi .

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *