Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ficatei de pui





Ingrediente:
300-400 g ficatei de pui ,
1 ceapa mai mare ,
smantana 250 g ,
2 linguri unt ,1 lingura ulei,
sare si piper la final ,
100 ml apa ,
1 lingurita boia dulce

Preparare :

Se curata ficatul de pielite , si se da fiecare bucata prin faina . Intr-o tigaie se pune untul la topit impreuna cu 1 lingura ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pret de cateva secunde. Peste ceapa asezam ficateii tavaliti prin faina ,lasam un pic sa se prajeasca(circa 1 minut) apoi se intorc . Adaugam cca 100 ml apa si lasam sa dea 2-3 clocote . In acest fel se formeaza un sos mai grosut . Deasupra punem smantana si lasam sa fiarba totul ptr. cca 5 minute .La final , inainte sa luam de pe foc adaugam si 1 lingurita boia dulce ( se poate folosi si boia iute daca va place mai picant), scuturam tigaia sa se omogenizeze totul si o dam deoparte de pe foc.
Asezam pe farfurie ficatei si sos rezultat si condimentam cu sare si piper. Putem servi alaturi orez, mamaliguta sau paine proaspata.

Pofta Buna !

169 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Sidy

    08/04/2011 at 06:34

    Hmmmmmmmmm…ce buni trebuie sa fie facuti asa cu sos…..

  • VERONICA

    13/05/2011 at 23:33

    Ce bunatate,vin si eu la o portie mica!

  • Jeni

    17/09/2012 at 18:41

    am pregatit aceasta reteta …este nemaipomenita!…nu sunt o mare iubitoare de a gustului de ficat, dar combinatia din aceasta reteta chiar m-a imbiat sa-l mananc cu placere! Incercati si n-o sa regretati!…Aaa si sa nu uit,sarea se pune dupa ce opriti focul…altfel se intaresc ficaciorii! S-aveti pofta!

    • Lia

      17/09/2012 at 19:15

      Asa este Jeni, condimntam cu sare in momentul in care ii servim 🙂 Sa va fie de bine !

  • Nicoleta

    20/08/2015 at 23:21

    Sunt excelenti ! Multumesc pentru reteta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.