Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Stiuca umpluta

 

stiuca-umpluta











Stiuca umpluta – reteta culinara

Ingrediente

doua stiuci
500 gr ciuperci proaspete
3 felii de paine
200 ml lapte
4 cepe verzi
o legatura marar
doua galbenusuri
praf de usturoi
4 lg ulei masline
100 gr unt
piper
sare
Mod de preparare
Stiucile curatate de solzi si intestine se spala bine dupa care cu ajutorul unui cutitas fara varf indepartam pielea de pe carne cu atentie fara sa o rupem. La final capul si coada trebuie sa ramana atasat de piele. Carnea obtinuta se indeparteaza de pe oase si se toaca fin intr-un robot de bucatarie . Intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura astfel; ciupercile se curata se taie felii subtiri si se calesc impreuna cu uleiul pana ce scade toata zeama. Ceapa si mararul se toaca cu ajutorul robotului ,adaugam ciupercile dupa ce s-au racit, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, galbenusurile, carnea de stiuca, sare, piper si mixam incontinuare pana obtinem o pasta omogena. Se coase pielea de pe burta stiucii cam 1/2 din suprafata dupa care o umplem cu grija, cu compozitia obtinuta. Dupa ce am umplut-o bine coasem restul de piele si ungem bine stiuca cu unt moale. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca sa nu se prinda de tava, condimentam cu sare si piper si introducem tava la cuptor pentru 40-50 min la foc potrivit. Din cand in cand stropim stiuca cu sosul format in tava.
Cand este gata se scoate si se lasa la racit.
Se portioneaza dupa preferinta.
Se serveste cu sos de usturoi sau dupa gustul fiecaruia.
Nota.Trebuie sa mentionez ca pentru o stiuca umpluta am folosit carnea de la doua stiuci.
6 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.