Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui dulce acrisor

Pui dulce acrisor

Am hotarat de comun acord cu familia sa incercam si varianta de pui dulce acrisor . La preparate din carne de pui am mai postat si alte retete de acest gen e adevarat nu multe, dar pot spune ca acest pui dulce acrisor este deosebit si o recomand cu draga inima sa il incercati si voi. Alaturi am servit un pahar cu Maiastru Merlot bine racit de la Crama Oprisor..

Ingrediente:
400g carne pui (pulpa dezosata si fara piele),
1 praf de sare,
1/2 lingurita piper negru macinat,
2 linguri sherry,
un ou,
5 linguri amidon de porumb,
ulei,



Ingrediente sos:
1 morcov,
1 ardei gras,
1 ceapa,
1 chilly,
2 catei usturoi,
1/2 lingurita praf ghimbir(o lingurita ghimbir proaspat razuit),
3 linguri suc de rosii sau o lingura pasta de rosii,
2 linguri sos de soia,
3 linguri miere de albine,
1 lingura amidon de porumb,
1 conserva mica de ananas(cuburi),

Preparare:
Pulpele de pui le dezosam si indepartam pielea apoi taiem carnea bucatele.O punem intr-un vas,o condimentam cu sare,piper si turnam peste cele 2 linguri de sherry.Amestecam si lasam la rece pentru 30 minute.
Dupa ce au trecut cele 30 minute, intr-o punga punem 5 linguri de amidon si asezam carnea in punga si o scuturam pentru ca bucatile de carne sa se impregneze cu amidon. Oul il batem usor cu putina sare in vas separat si dam prin el bucatile de carne ,apoi  le dam din nou prin amidon. Dupa ce am terminat aceste operatii prajim carnea in putin ulei pana devin aurii. Le scoatem pe servet de hartie si le lasam deoparte.
Ardeii ii curatam de seminte ii taiem fasii, ceapa curatata o taiem solzisori.Morcovul il taiem fasii subtiri, usturoiul il pisam si ardeiul iute il taiem rondele sau cubulete.
Intr-o alta tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim ceapa,morcovul, ardeii, usturoiul si ardeiul iute circa 2 minute.
Amestecam sucul de rosii cu sosul de soia, mierea de albine, 1 lingura de amidon,si zeama de pe conserva de ananas si acest amestecam o turnam peste legumele din tigaie lasand sa fiarba pana se ingroase putin sosul. Adaugam peste aceasta compozitie bucatile de carne prajite , cuburile de ananas, praful de ghimbir (sau ghimbirul proaspat razuit)si lasam sa dea 2-3 clocote.

Pofta Buna !

8 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.