Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rata cu portocale si ghimbir





Eu am folosit carnita de rata , dar la aceasta reteta se preteaza foarte bine si pieptul de pui !

Ingrediente :
400 gr piept rata (pui)
2-3 portocale
1/4 lamaie
100 ml lichior de portocale
1/4 lingurita ghimbir macinat
2 linguri unt
1 lingura ulei
sare, piper dupa gust
1/2 legatura patrunjel verde

Preparare :
Carnita de rata (pui) o taiem bastonase (merge taiat si felii subtiri ) . Punem cele doua linguri de unt cu 1 lingura de ulei la incins si peste asezam bucatile de carnita . Lasam la foc mic pana carnea devine alba . In acest moment adaugam sarea , piperul , sucul stors de la cele 3 portocale(ale mele portocale erau mai mititele si am folosit 3 )  sucul de lamaie si ghimbirul . Lasam mai departe la foc potrivit si cand sucurile scad pe jumatate turnam deasupra 100 ml lichior de portocale . Lasam sa mai dea cateva clocote , tragem deoparte si presaram totul cu patrunjel verde tocat .
Servim alaturi de ciuperci calite , orez , sau chiar legume sotate . Fiecare poate alege garnitura care ii surade cel mai mult .

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • LianaFilipas

    12/04/2013 at 23:56

    Oana Ciurea, o poti inscrie

    • oana ciurea

      18/04/2013 at 12:49

      Am incarcat si poza facuta cu piept de pui ( pieptul e mai suculent, rezultand sos mai mult) precum si cea cu copanele la care am lasat sosul sa scada mai mult, ca sa aiba timp aroma sa intre in carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Carnaciori de pui in crusta de aluat

Ingrediente -Carnaciori de pui in crusta de aluat  Aluat 500 gr faina 250 gr lapte 1 ou 25 gr drojdie...

Închide