Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Carne de Vita Brezata

Carne de Vita Brezata

Carne de Vita Brezata
Pot sa spun ca este un fel principal foarte bun. Prin brezare carnea este frageda si se topeste pur si simplu in gura. Acest fel poate fi servit la orice masa chiar si la una festiva si poti sa iti surprinzi placut invitatii sau familia. Am ales sa o pregatesc mai ales in zilele de sarbatoare cand suntem cu totii la masa. Vinul ce l-am ales sa il servesc la acest preparat este un vin rosu cu caracter puternic de la Crama Oprisor si anume Sfantul Ioan. Acest vin este vinul perfect alaturi de acest preparat. Si cum in curand va fi sarbatoare pe 6 Ianuarie, va recomand sa oferiti sarbatoritilor ce poarta numele de Ioan acest vin deosebit.


Un alt preparat deosebit din carne de vita ar fi Rasolul de Vita cu telina, sau Medalioane de vita cu sos de gorgonzola, sau Salata cu friptura de vita. Iata pe langa acest preparat, Carne de vita Brezata, v-am amintit mai sus si preparatele cu carne de vita incercate de noi mai ales daca aveti sarbatoriti in familie.

Carne de Vita Brezata

Carne de Vita Brezata-Ingrediente

1 kg carne de vita pulpa
5-6 linguri ulei de masline
4 catei usturoi
1 lingurita oregano uscat
6-7 rosii
1 frunza de dafin
150 ml vin alb
600 ml supa de vita sau chiar si de legume ( sau pui, daca nu aveti puteti folosi apa)
500 g ceapa
2 cuburi de unt
4 linguri patrunjel verde proaspat, tocat
sare, piper proaspat macinat

Carne de Vita Brezata

Carne de Vita Brezata-Preparare

Carnea de vita se taie cuburi. Incingem uleiul si rumenim bucatile de carne pe toate partile.Curatam si tocam usturoiul.Il adaugam peste carne impreuna cu lingurita de oregano uscat si condimentam cu sare. Calim aproximativ 3-4 minute si potrivim de piper.

Carne de Vita Brezata

Rosiile se oparesc in apa fierbinte se trec prin jet de apa rece si apoi le decojim.Se taie in jumatate si apoi le taiem marunt si le adaugam la carne impreuna cu frunza de dafin.

Turnam deasupra vinul, si supa, acoperim vasul si lasam sa fiarba 1-2 ore la foc mic( daca e nevoie si carnea nu se patrunde usor cu furculita mai adaugam supa sau apa pana aceasta este gatita bine). Carne de vita brezata, preparatul preferat al familiei tale.

Carne de Vita Brezata

Ceapa se taie rondele si se caleste in untul topit. Se imprastie peste aceasta tocanita, preparat din carne de vita. Se scutura putin vasul sa se amestece ceapa si presaram totul cu patrunjel verde tocat.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.