Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki

Chiftelute grecesti umplute cu feta - Bifteki

Fiindca am primit o provocare frumoasa din partea Fram, un brand romanesc de elecrocasnice, de a testa Masina de tocat FMG-2500X si fiindca aveam carne de vita si porc ce era perfecta pentru aceasta reteta de Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki am purces la treaba.

Dar inainte de a trece la reteta, trebuie sa va spun cateva lucruri despre brandul Fram si primul produs ce am avut placerea sa il testez.
Cu totii am auzit de marca Fram, eu imi aduc aminte ca parintii mei primul frigider cumparat era un frigider Fram.

Alte retete ce se pot pregati cu masina de tocat carne…. poate va inspira si incercati retetele. Clic pe titlul din imagini pentru a vedea reteta.


Incepand de anula acesta, gratie NOD, companie cu capital 100% roamanesc, brandul Fram revine pe piata cu electrocasnice cu un design deosebit si performante ridicate.

Masina de tocat FMG-2500X cu un motor puternic de 2500W, de o calitate superioara, asigura un ritm constant de toacare, are doua trepte de viteza si o capacitate de tocare de 2 kg pe minut.

Masina de tocat carne

Angrenajul metalic si carcasa metalica ii asigura o performanta ridicata si un grad mic de deteriorare.
Pe langa dispozitivul de tocare cu doua site si cutit de inox, masina mai este prevazuta cu un dispozitiv de facut carnati si unul pentru obtinerea sucului de rosii.

Chiftelute grecesti umplute cu feta - Bifteki

Specificații Masina de tocat FMG-2500X

Angrenaje metalice
Accesoriu pentru rosii
Accesoriu pentru carnati
Cutit din inox turnat
2 site de taiere din inox turnat
2 viteze + Functie „Reverse”
Capacitate de tocare: ≥ 2 kg/min
Putere maxima: 2500W
Carcasa din aluminiu turnat

Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki

400 g carne tocata amestec porc si vita ( in proportii egale)
2 oua
2 linguri pesmet
1 ceapa rosie
1 catel usturoi
1/2 legatura patrunjel verde
1/2 lingurita oregano

Chiftelute grecesti umplute cu feta - Bifteki

1/2 lingurita cimbru
1/4 lingurita chimen macinat
sare, piper dupa gust
branza feta sau telemea
ulei pentru prajit ( ulei de masline daca aveti la indemana)

Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki – Preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Patrunjelul verde se toaca si ea marunt( eu am tocat toate la masina de tocat cu ciurul mic). Tocam si carnea.

preparare-1

La carnea tocata adaugam ceapa, usturoiul ( am preferat sa le pun crude si nu le-am calit inainte), patrunjelul verde, ouale, pesmetul si restul de condimente.

preparare-22

Am amestecat si din compozitie am rupt bucati. Fiecare bucata am aplatizat-o in mana si in mijloc am pus branza feta ( sau telemea).

Chiftelute grecesti umplute cu feta - Bifteki

Am inchis bine chifteaua si am pus-o deoparte pana am terminat si restul chiftelelor de umplut.

Chiftelute grecesti umplute cu feta - Bifteki

Am pus la incins ulei intr-o tigaie si am prajit Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki pe ambele parti (aproximativ 10 minute). Se poate folosi la prajit ulei de masline, dar eu am folosit uleiul de floarea soarelui caci nu am avut la indemana.

modelare-prajire

Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki, se pot coace in cuptor daca doriti sau chiar si in friteuza cu aer cald daca dispuneti de acest aparat.

Chiftelute grecesti umplute cu feta - Bifteki

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram