Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute umplute cu oua de prepelita

Chiftelute umplute cu oua de prepelita

Pe langa cozonaci, pasca, oua rosii si mancaruri delicioase din carne de miel, anul acesta  voi pune pe masa de Pasti si un platou cu aperitive.
Inca mai adun idei cu ce sa il umplu, dar cu siguranta se vor regasi si aceste chiftelute umplute cu oua de prepelita.
Eu am preferat sa le pregatesc din pulpa de curcan tocata, dar pot fi facute si din carne de vita, porc sau chiar de miel.
Si pentru a vedea cat de usor se pregatesc, reteta contine si un filmulet video cu modul de preparare.
Eu le-am copt in cuptor, dar pot fi la fel de bine si prajite in ulei, in ambele cazuri sunt la fel de bune.

chiftelute umplute cu oua de prepelita

Cel mai important e sa va aprovizionati in aceasta perioada cu,oua, carne si produse din carne din magazine unde prospetimea si  siguranta alimentara este pe primul loc.
Va las mai jos inca doua retete pentru masa de Pasti, pe care si anul acesta le voi pregati!!

Reteta video

Chiftelute umplute cu oua de prepelita- Ingrediente

ingrediente chiftelute
  • 500 g carne de curcan
  • 20 oua de prepelita
  • 1 ceapa salota
  • 1 ou mare
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • chilli si praf de usturoi
  • 1 lingura faina alba
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingura pesmet(optional)

Cum pregatim chiftelutele cu oua de prepelita

Carnea din pulpa de curcan se toaca cu  masinii de tocat carne Fram FMG-2500X prin sita medie.

masina de tocat carne Fram

Se adauga peste ea ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat, sare, piper, oul, fulgii de chilli si praful de usturoi.
Se amesteca energic pana la incorporare si se adauga si o lingura de pesmet daca compozitia este prea moale.
Ouale de prepelita fierte si curatate de coaja se trec prin faina alba.
Din compozitia de carne se ia mici cantitati, se unge palma cu putin ulei, se aseaza carnea  iar deasupra se pune cate un ou de prepelita. Se rotunjesc in palme formandu-se chiftelutele.

modelare chiftele


Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 25 min.
Se pun pe platoul de aperitive si se consuma reci alaturi de legume proaspete si branzeturi.
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram