Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura Deosebita- Kulonleges Sult Sertescomb








Ingrediente :

8-10 felii pulpa porc ( dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui , sau ceafa porc)
1 ceapa
4 cuburi de supa (pui, vita ,..)
3 catei usturoi
100 ml ulei
250 ml apa daca friptura va fi de porc ( daca e din pui adaugam doar 150 ml apa)

Preparare :

Feliile de pulpa trebuie sa aibe o grosime de circa 1 deget . Asezam intr-o cratita (sau o tava de marime potrivita) carnea .In mijloc asezam ceapa curatata si spalata. Cuburile de supa le punem la margine imprejurul carnii( sau daca folosim tava , le punem in cele patru colturi ale acesteia).Cei 3 catei de usturoi ii tocam marunt (pisam) si il presaram deasupra feliilor de carne. Turnam cei 100 ml ulei si 250 ml apa deasupra carnii si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora si 30 minute la foc domol. In acest timp apa scade si rezulta o friptura deosebit de delicioasa ce va fi servita cu pireu de cartofi acompaniata de o salata de varza , sfecla ,…., aceasta decizie o las la latitudinea fiecaruia.
Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *