Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gratare Marinate


Ingrediente :

1 kg ceafa porc

5-6 catei usturoi

200 ml ulei

3 linguri sare

1 lingura delikat

2 lingurite piper macinat

¼lingurita rozmarin (optional)

 

Preparare :

Punem intr-un vas circa 200 ml ulei , adaugam sarea , piperul ,delikatul , usturoiul pasat (sau dat prin razatoarea fina )si ¼ lingurita rozmarin . Amestecam toate aceste ingrediente . Ceafa o portionam in felii cam de grosimea degetului mic .Fiecare felie o crestam putin la suprafata pe ambele parti , apoi o punem in marinata de mai sus . Dupa ce ampus toate feliile de carne , le amestecam cu marinata sa se intrepatrunda , le acoperim cu o farfurie care sa le tina in marinata si dam vasul la rece pentru cel putin 12 ore.

A doua zi scoatem carnea din marinata si o asezam direct pe gratarul incins unde il tinem cateva minute pana se prajeste frumos pe ambele parti. Putem servi cu cartofi copti in jar stropit din abundenta cu mujdei de usturoi .

Pofta Buna !!!

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.