In fiecare an la taierea porcului musai sa preparam Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna.
Se poate prepara si din alte tipuri de slanina dar cel mai bun dupa parerea mea este gusa de porc. Nu stiu pe la voi cum se numeste acest preparat dar eu il cunosc cu numele de Tokaszalonna si imi place la nebunie sa il mananc cu masura … cu ceapa rosie. Rasfoiti si alte Retete Traditionale de Porc .
Ingrediente Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna:
1 kg gusa de porc cruda
6-7 catei usturoi
1 lingura cu piper boabe
1 lingura sare
1 foaie dafin
Ingrediente pasta pentru Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna :
6 catei usturoi
1 lingura rasa cu sare
3-4 lingurite boia dulce
50 ml apa
Preparare Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna:
Gusa de porc , o punem la fiert impreuna cu cateii de usturoi, piper boabe , sare si foaie de dafin pana aceasta este fiarta. O scoate deoparte pe o farfurie intinsa sau platou si o lasam sa racasca. Dupa ce a racit crestam suprafata gusei cu un cutit in patratele de 1.5 cm si trecem la prepararea pastei cu care vom unge gusa de porc fiarta.
Usturoiul ramas se curata si se piseaza si se amesteca cu 1 lingura rasa de sare. Adaugam la acest amestec boiaua si apa cat sa obtinem un amestec mai gros pe care sa il putem unge pe suprafata crestata al gusei fierte. Pasta de usturoi si boia o ungem peste gusa in asa fel incat sa fie unse si intre taieturi slanina. O lasam la rece pentru cateva ore, o presaram deasupra cu putina boia dupa care se poate consuma.
Pofta Buna ! Sa aveti spor si va dorim Sarbatori Fericite !
Comentarii recente
Tanca
29/12/2017 at 18:02Buna reteta doar depinde cum alegi carnea ptr.fiert,in rest SARBATORI FERICITE!