Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna

Gusa de Porc Fiarta-TokaszalonnaIn fiecare an la taierea porcului musai sa preparam Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna.

Se poate prepara si din alte tipuri de slanina dar cel mai bun dupa parerea mea este gusa de porc. Nu stiu pe la voi cum se numeste acest preparat dar eu il cunosc cu numele de Tokaszalonna si imi place la nebunie sa il mananc cu masura … cu ceapa rosie. Rasfoiti si alte Retete Traditionale de Porc .

Ingrediente Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna:

1 kg gusa de porc cruda
6-7 catei usturoi
1 lingura cu piper boabe
1 lingura sare
1 foaie dafin

Ingrediente pasta pentru Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna :
6 catei usturoi
1 lingura rasa cu sare
3-4 lingurite boia dulce
50 ml apa

Preparare Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna:
Gusa de porc , o punem la fiert impreuna cu cateii de usturoi, piper boabe , sare si foaie de dafin pana aceasta este fiarta. O scoate deoparte pe o farfurie intinsa sau platou si o lasam sa racasca. Dupa ce a racit crestam suprafata gusei cu un cutit in patratele de 1.5 cm si trecem la prepararea pastei cu care vom unge gusa de porc fiarta.

Usturoiul ramas se curata si se piseaza si se amesteca cu 1 lingura rasa de sare. Adaugam la acest amestec boiaua si apa cat sa obtinem un amestec mai gros pe care sa il putem unge pe suprafata crestata al gusei fierte. Pasta de usturoi si boia o ungem peste gusa in asa fel incat sa fie unse si intre taieturi slanina. O lasam la rece pentru cateva ore, o presaram deasupra cu putina boia dupa care se poate consuma.

Gusa de Porc Fiarta-TokaszalonnaPofta Buna ! Sa aveti spor si va dorim Sarbatori Fericite !

16 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *