Cartea “Cei Mai Buni Hamburgeri” prezinta evolutia cunoscutei si indragitei chiftele, de la varianta sa cea mai simpla – chiftea servita intr-o chifla taiata in doua – pana la sofisticatii hamburger cu gorgonzola, seitan sau langustine.
Datorita acestor ingredient, simpla chifla umpluta cu o chiftea de carne tocata, vedeta tuturor fast-food-urilor, se transforma intr-un adevarat festin culinar.
Cartea ofera retete pentru fiecare pofticios, fie ca vorbim de hamburger cu carne, cu peste si fructe de mare, sau de hamburger vegetarieni sau vegani.
Este o carte care m-a surprins placut. Retetele sunt explicate pe intelesul tuturor. Calitatea cartii este exceptionala. Imaginile corespund preparatelor prezentate. Ce imi place foarte mult la aceasta carte este ca la finalul fiecarei retete se prezinta in plus o sugestie de cum ai mai putea pregati preparatul respectiv.
Pe langa burgeri veti gasi in carte diferite retete cu sosuri, garnituri, dar si salate diferite. Veti gasi si cateva retete de preparare a chiflelor de burgeri.
In concluzie pot sa spun ca este o carte ce merita achizitionata sa o aveti in biblioteca personala.
In ziua in care a ajuns cartea, am si incercat o reteta mai deosebita, un burger cu o combinatie mai putin obisnuita, dar care a fost ….mmmm, bestial, Burger cu Mango !
Cartea se poate comanda pe site-ul Editurii Casa (ulterior am observat ca editura este chiar din Oradea!!! ) la pretul de 31,88Lei, avand acum o reducere de 29%.
Ingrediente Hamburger cu Mango
600 g carne tocata de vita
4 linguri pesmet
2 oua
sare, piper proaspat macinat
ulei de masline
1 salata radicchio mica
1 mango copt
6 fire ceapa verde
6 linguri maioneza
3 linguri ketchup
4 chifle toast
Preparare Hamburger cu Mango
Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua si pesmetul. Se condimenteaza cu sare si piper.
Cu mainile umede modelam 4 discuri de carne. Le asezam pe o farfurie unsa cu ulei de masline si ungem si discurile cu cate 1 lingurita de ulei. Le punem pentru 20 minute la congelator.
Salata se spala si se zvanta. Curatam fructul Mango si il taiem felii.Ceapa verde se curata si spala dupa care se taie felii subtiri pe diagonala. Preparam maioneza dintr-un ou si o amestecam cu ketchup.
Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
Chiftele de carne se scot din congelator si se prajesc intr-o tigaie grill (sau teflon) bine incinsa pe ambele parti timp de 3-4 minute. Chiftelele sunt suculente… nu sunt seci! Chiflele se taie in doua si se prajesc pana devin crocante.
Se ung cu crema de maioneza si ketchup. Se pune un rand de salata pe partea inferioara, chifteaua de carne prajita, felii de mango, crema de maioneza, felii de ceapa si partea superioara bine unsa cu maioneza si ketchup, si se apasa putin burgerul.
Veti obtine cel mai savuros Burger de pana acum !
Sugestie !!!
In loc de chiflele toast se pot folosi si chifle pentru hamburger, dupa cum ati observat la fel am facut si eu, aceste chifle fiind mai pe gustul familiei. Va recomandam sa rasfoiti si reteta Pastile de Hamburger! Pofta Buna si spor la gatit Burgeri!
Comentarii recente
service gsm
06/03/2017 at 18:16Nu am incercat pana acuma hamburger cu mango, dar este notat de incercat.