Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Hamburger cu Mango

Hamburger cu MangoHamburger cu Mango

Cartea “Cei Mai Buni Hamburgeri” prezinta evolutia cunoscutei si indragitei chiftele, de la varianta sa cea mai simpla – chiftea servita intr-o chifla taiata in doua – pana la sofisticatii hamburger cu gorgonzola, seitan sau langustine.
Datorita acestor ingredient, simpla chifla umpluta cu o chiftea de carne tocata, vedeta tuturor fast-food-urilor, se transforma intr-un adevarat festin culinar.

Cartea ofera retete pentru fiecare pofticios, fie ca vorbim de hamburger cu carne, cu peste si fructe de mare, sau de hamburger vegetarieni sau vegani.

Este o carte care m-a surprins placut. Retetele sunt explicate pe intelesul tuturor. Calitatea cartii este exceptionala. Imaginile corespund preparatelor prezentate. Ce imi place foarte mult la aceasta carte este ca la finalul fiecarei retete se prezinta in plus o sugestie de cum ai mai putea pregati preparatul respectiv.

Pe langa burgeri veti gasi in carte diferite retete cu sosuri, garnituri, dar si salate diferite. Veti gasi si cateva retete de preparare a chiflelor de burgeri.
In concluzie pot sa spun ca este o carte ce merita achizitionata sa o aveti in biblioteca personala.

In ziua in care a ajuns cartea, am si incercat o reteta mai deosebita, un burger cu o combinatie mai putin obisnuita, dar care a fost ….mmmm, bestial, Burger cu Mango !

Cartea se poate comanda pe site-ul Editurii Casa (ulterior am observat ca editura este chiar din Oradea!!! ) la pretul de 31,88Lei, avand acum o reducere de 29%.Burger cu Mango

Ingrediente Hamburger cu Mango

600 g carne tocata de vita
4 linguri pesmet
2 oua
sare, piper proaspat macinat
ulei de masline
1 salata radicchio mica
1 mango copt
6 fire ceapa verde
6 linguri maioneza
3 linguri ketchup
4 chifle toast

Preparare Hamburger cu Mango
Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua si pesmetul. Se condimenteaza cu sare si piper.

Hamburger cu Mango Cu mainile umede modelam 4 discuri de carne. Le asezam pe o farfurie unsa cu ulei de masline si ungem si discurile cu cate 1 lingurita de ulei. Le punem pentru 20 minute la congelator.

Salata se spala si se zvanta. Curatam fructul Mango si il taiem felii.Ceapa verde se curata si spala dupa care se taie felii subtiri pe diagonala. Preparam maioneza dintr-un ou si o amestecam cu ketchup.

Hamburger cu MangoSe asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
Chiftele de carne se scot din congelator si se prajesc intr-o tigaie grill (sau teflon) bine incinsa pe ambele parti timp de 3-4 minute.Hamburger cu Mango Chiftelele sunt suculente… nu sunt seci! Chiflele se taie in doua si se prajesc pana devin crocante.

Hamburger cu MangoSe ung cu crema de maioneza si ketchup. Se pune un rand de salata pe partea inferioara, chifteaua de carne prajita, felii de mango, crema de maioneza, felii de ceapa si partea superioara bine unsa cu maioneza si ketchup, si se apasa putin burgerul.

Burger cu MangoVeti obtine cel mai savuros Burger de pana acum !
Sugestie !!!
In loc de chiflele toast se pot folosi si chifle pentru hamburger, dupa cum ati observat la fel am facut si eu, aceste chifle fiind mai pe gustul familiei. Va recomandam sa rasfoiti si reteta Pastile de Hamburger! Pofta Buna si spor la gatit Burgeri!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *