Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Negresa cu Piersici

Negresa cu Piersici Negresa cu Piersici

Am vazut la Dana Tudor cu ceva vreme in urma aceasta Negresa cu caise si mi-am propus cu prima ocazie sa o pregatesc si eu. Este o Negresa ciocolatoasa, umeda si cu un gust deosebit. De 8 Martie- ziua Mamei, voi sarbatori alaturi de mama mea, cu aceasta prajitura deosebita.
Iti multumesc, Mama! Iti multumesc, pentru tot ce ai facut. Iti multumesc ca datorita tie, eu exist . Te iubesc mama, asa cum stiu ca si tu ma iubesti la randul tau. Te iubesc in felul meu stangaci, dar tu stii ca te Iubesc ! La Multi Ani, Mama !Cum in aceasta perioada suntem in Post, va recomand si o varianta de post, Negresa de Post.

Ingrediente Negresa cu Piersici

200 g faina
200 g zahar
150 g unt
240 g iaurt
4 oua
100 g ciocolata razuita
6 linguri cacao (neagra)
1 plic praf de copt
Jumatati de piersici – din Compot de piersici – SunFood

Alte ingrediente necesare Negresa cu Piersici

zahar brun pentru tapetat tava
unt pentru uns tava
tava folosita are dimensiunea de 25 x 30cm

Recomandari :

  1. Se pot folosi fructe proaspete sau din compot

  2. Caise sau piersici

  3. Folositi cacao cat mai inchisa la culoare

  4. Lasati prajitura sa se raceasca in tava in care a fost coapta

Preparare Negresa cu Piersici

Tava se unge din abundenta cu unt si se presara cu zahar brun. Se aseaza jumatatile de piersici scurse cu partea in care a fost samburele in jos la distante egale.
Untul se amesteca cu zaharul cu mixerul pana se spumeaza, adaugam pe rand cate 1 galbenus de ou pana le incorporam pe toate.

Negresa cu Piersici
Adaugam faina in care amestecam cele 6 linguri cacao si praful de copt. Amestecam cu o spatula sau lingura de lemn. Se adauga iaurtul si ciocolata rasa. Separat albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus.
Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava peste jumatatile de piersici. Se coace in cuptorul preincalzit circa 35-40 minute. Nu se lasa mai mult timp deoarece se usca si nu va mai fi umeda.

Negresa cu Piersici Se lasa sa se raceasca in tava in care s-a copt dupa care se rastoarna pe o alta tava. Se taie patrate in asa fel incat piersicile sa fie amplasate in mijlocul fiecarei bucati de Negresa. Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram