Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mamaliga cu jumari si cas

Ingrediente mamaliga:
1 l apa,
2 cani faina porumb,
1 lingurita sare,

Alte ingrediente:
500 g jumari de porc,
500 g cas de oaie sau vaca,
4-5 linguri untura,
sare,
smantana pentru servit,

Preparare mamaliga frecata :
Punem apa la fiert cu 1 lingurita sare . Faina de mamaliga o adaugam cand apa fierbe in asa fel incat sa nu se imprastie . Lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic. Surplusul de apa il punem intr-un vas. Restul de faina ce ramane in oala il frecam cu ajutorul unui sucitor sau lingura de lemn adaugand putin cate putin din zeama stoarsa pana obtinem o mamaliga mai vartoasa. Vasul in care am frecat mamaliga o punem inapoi pe foc pana incepe sa „pufaie ” , in acest moment luam vasul si rasturnam continutul pe un platou.

Alte pregatiri:
Cele 3 linguri de untura se pun la incins si adaugam la el jumarile. Le prajim pret de cateva minute in untura incinsa si tragem cratita deoparte. Casul se da pe razatoarea mare.

Ansamblare:
Intr-un vas termorezistent punem 2 linguri de untura si cateva bucatele de jumari prajite peste care punem un strat de mamaliga fierbinte. Continuam stratificarea punand din nou 1-2 linguri untura si jumari , peste punem acum si un strat de cas razuit si presaram cu sare. Din nou punem mamaliga, si continuam astfel straturile pana terminam ingredientele. Ultimul strat va fi de mamaliga peste care putem pune si cas razuit si daca doriti smantana. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa stea cateva minute.

Se portioneaza in farfurii si se poate servi cu un surplus de smantana daca doriti .

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *