Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mancarica cu Mazare- Zoldborsofozelek











Mancarica cu mazare

Foarte simplu de preparat si foarte satios . Ia sa vedem de ce avem nevoie sa putem prepara aceasta mancarica .

300 gr pulpa porc
200 gr rosii
1 lingura pasta gulyas sau pasta de ardei ( 1 lingurita boia dulce)
1 ceapa mare
1 ardei gras
sare, piper dupa gust
400 gr mazare
300 ml smantana
2 linguri faina
50 ml ulei

Preparare :

Carnea o taiem bucati mai mici . Ceapa si ardeiul gras se taie marunt . Rosiile le decojim si le taiem felii .
Incingem 50 ml ulei si calim pe el ceapa si ardeiul taiat marunt. Adaugam carnea portionata , condimentam cu sare si piper ,pasta gulyas (sau 1 lingurita boia )si in cele din urma adaugam si rosiile feliate Lasam sa dea cateva clocote apoi punem apa cat sa acopere bine carnea si lasam sa fiarba la foc potrivit acoperit pana carnea se inmoaie .Daca carnea nu e fiarta si apa scade se mai adauga. La sfarsit trebuie sa ramana zeama cam de doua degete pe carne. Adaugam mazarea si fierbem mai departe pana si acasta e fiarta.
In timpul cat mazarea fierbe pregatim maiaua din 2 lingura faina si 300 ml smantana. Subtiem un pic acest sos cu putina apa apoi o turnam peste sosul in care mazarea a fiert. Lasam sa dea cateva clocote pana sosul se ingroase.
Se serveste fierbinte .

Pofta Buna !!!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *