Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri
Ingrediente
gogosari
struguri
otet din vin de 9 grade
zahar
apa
miere
seminte de mustar
piper boabe
foi de dafin
* cantitatile sunt in functie de cati gogosari doriti sa conservati dar si de marimea borcanelor in care sunt asezati.

Gogosari umpluti cu struguri
Mod de preparare

Gogosarii se spala, li se indeparteaza cotoarele si se umplu cu bobite de  struguri albi si negri.
Se aseaza in borcane mari sau mai potrivite. Peste gogosarii din borcan se pun seminte de mustar (2-3 linguri pentru un borcan de 3kg)
Se prepara un sos din 1 l otet de 9 grade, 3 l de apa, 4 lg sare, 500g zahar, 250 g miere, foi de dafin si piper. Se da in clocot apoi se toarna fierbinte peste gogosarii aranjati in borcan.
Se sigileaza si se depoziteaza la intuneric in loc racoros.
Dupa 7-8 zile se pot consuma .

Cantitatea de lichid o puteti micsora(numai sa pastrati proportiile) in functie de cati gogosari vreti sa puneti….

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...