Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piftie din cap de porc

piftie din cap de porcPiftie din cap de porc
De obicei piftia din carne de porc se pregateste in lunile de iarna cu precadere in preajma sarbatorilor de iarna.
Dar asta nu e o regula, te mai apuca pofta si in plina vara asa ca musai sa faci cateva portii.
De data asta am ales sa o pregatesc din cap de porc
Foarte multi ocolesc sa gateasca capul de porc, cei drept nu prea poti face mare lucru dar piftia pregatita din el e cea mai buna.
Carnea de la capul de porc mai poate fi folosita cu succes la toba de casa.

Piftie din cap de porc-Ingrediente

o jumatate de cap de porc
2 morcovi(optional)
o lingurita boabe de piper
5-6 catei de usturoi
sare
piftie din cap de porc

Piftie din cap de porc-Mod de preparare

Capul de porc se portioneaza in bucati mari, se spala bine si se pun la fiert intr-o oala incapatoare cu apa rece.
Apa folosita trebuie sa acopere bucatile de carne cam cu 4 degete.
Se fierbe la foc mic, se inlatura cu grija spuma , se adauga morcovii, boabele de piper, sarea si se fierbe in continuare pana ce carnea se desprinde usor de pe os.
Se scoate carnea, se inlatura de pe os si se portioneaza in mici bucatele.
Zeama se lasa sa se raceasca si se degreseaza bine, se amesteca cu usturoiul zdrobit si se potriveste gustul de sare daca mai e nevoie.
Se strecoara si se toarna peste bucatile de carne care au fost asezate intr-o forma incapatoare.
Se lasa la rece pana ce piftia se incheaga bine.
Se portioneaza dupa preferinta.

piftie din cap de porc

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *