Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei kapia copti




Ingrediente :

ardei kapia
sare neiodata (la vrac)

Preparare:

Cand cumparam ardeii kapia trebuie sa avem grija ca acestia sa fie cat mai drepti sa nu aibe prea multe onduleuri :)) . II coacem pe plita la foc , dar putem sa ii coacem in cuptorul de la aragaz in tava. Totusi va recomand sa alegeti varianta plita -foc in aer liber.
Lasam ardeii la copt pe plita pe toate partilepana li se pirleste pielita apoi ii asezam intr-un vas si ii presaram cu sare grunjoasa (mai abundent ). Lasam sa stea cu sarea acoperiti si punem urmatoraea tura la foc . Procedam la fel ca si cu prima tura . Cand am terminat de copt ardeii ii mai lasam circa 30 minute sa stea . Ne pregatim un vas cu apa rece pentru a avea unde ne limpezi pe mana in timpul cat vom curata ardeii si vom pregati un vas in care vom pune ardeii curatati.
Dupa ce am terminat curatul de pielita ne apucam sa indepartam partea arsa de la codita prin razuire . Scurtam din coditele ardeilor daca e nevoie , apoi asezam in pungi circa 2-3 ardei de persoana .Inchidem punga si o punem spre pastrare la congelator.

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Anonymous

    01/11/2011 at 13:58

    Eu la bunica mea am mancat mereu ardeii copti cu mujdei de usturoi…din acela facut ca o maioneza cu ulei….daca se doreste se poate pune la urma in mujdei si un pic din zeama pe care au lasat-o ardeii. Toti carora le-am spus au fost reticenti…..hmm..pana au gustat…
    Laura, Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.