Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de Smochine

,Compot de SmochineCompot de Smochine

Nu doar dulceata putem prepara din smochine ci si compot. Compotul de Smochine este unul absolut delicios si va recomand sa incercati sa puneti cateva borcanele pentru iarna.

As recomanda daca aveti posibilitatea sa achizitionati smochine autohtone, nu din cele cumparate in lanturile de magazine mai mari caci desi sunt mai mici si pricajite sunt mult mai aromate si au gust. Vezi reteta Dulceata de Smochine.

Ingrediente Compot de Smochine:

Smochine nici prea coapte, dar nici prea verzi
otet
zahar
apa

Preparare Compot de Smochine:

Smochinele se spala si se impung ici acolo cu furculita. Le punem in apa cu otet (1-2 linguri otet la 3 – 4 l apa) si le fierbem pana se inmoaie. Daca smochinele sunt mai moi, doar le intepati cu furculita si dati doar un clocot in apa cu otet. Apoi se procedeaza la fel.

Se scot se lasa putin la racit si se aseaza in borcane.

La fiecare 1 litru de apa punem 750 g zahar si fierbem siropul pe care il vom turna peste smochinele din borcane. Inchidem borcanele cu capace si le sterilizam in baie de apa 20 de minute dupa care se pun la dunst uscat, intre paturi.

Compot de Smochine

Sa aveti Spor si Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...