Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de dovleac cu ghimbir

INGREDIENTE:

2 kg dovlecel,

1 kg zahar,

2 lamai,

1 lingurita ghimbir proaspat,

PREPARARE:

Dovleaceii se curata si se taie in doua pe lungime pentru a se indeparta semintele. Astfel pregatit dovleaceii se vor taia cubulete. Se aseaza cubuletele intr-un vas ,adaugam deasupra 1 kg zahar, coaja razuita de la cele 2 lamai ,zeama de la cele 2 lamai si 1 lingurita de ghimbir proaspat pe care il vom da pe razatoarea fina. Amestecam toate aceste ingrediente si acoperim vasul cu un prosop si il vom lasa o noapte sa stea asa .

A doua zi intr-un vas punem compozitia rezultata si il punem la fiert. Il vom fierbe pana ce siropul se va ingrosa. Acum adaugam 1 lingurita de praf conservant (salicil) ,asezam dulceata rezultata in borcanele ,le punem capace si le punem la dunst uscat intre paturi pana a doua zi ( cand le punem in paturi borcanasele le intoarcem cu capacul in jos astfel se va creea un vid si ele se vor pastra mai bine ).

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page