Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de dovleac cu ghimbir

INGREDIENTE:

2 kg dovlecel,

1 kg zahar,

2 lamai,

1 lingurita ghimbir proaspat,

PREPARARE:

Dovleaceii se curata si se taie in doua pe lungime pentru a se indeparta semintele. Astfel pregatit dovleaceii se vor taia cubulete. Se aseaza cubuletele intr-un vas ,adaugam deasupra 1 kg zahar, coaja razuita de la cele 2 lamai ,zeama de la cele 2 lamai si 1 lingurita de ghimbir proaspat pe care il vom da pe razatoarea fina. Amestecam toate aceste ingrediente si acoperim vasul cu un prosop si il vom lasa o noapte sa stea asa .

A doua zi intr-un vas punem compozitia rezultata si il punem la fiert. Il vom fierbe pana ce siropul se va ingrosa. Acum adaugam 1 lingurita de praf conservant (salicil) ,asezam dulceata rezultata in borcanele ,le punem capace si le punem la dunst uscat intre paturi pana a doua zi ( cand le punem in paturi borcanasele le intoarcem cu capacul in jos astfel se va creea un vid si ele se vor pastra mai bine ).

Pofta Buna !

4 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.