Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Pepene si Piersici

Dulceata de Pepene si PiersiciDulceata de Pepene si Piersici

O noua reteta cu indulcitorul nostru preferat , Green Sugar Gelifiant , de la Laboratoarele Remedia, perfecta pentru cei care nu vor sa foloseasca zaharul si pentru cei care au probleme cu glicemia. Va invitam sa rasfoiti si alte retete preparate cu Green Sugar.

Ingrediente Dulceata de Pepene si Piersici :

600 g pepene galben (curatat)
400 g piersici (curatate de pielita)
3-4 fire menta proaspata
150 ml lichior de caise sau piersici
2 lamai
300 ml apa
523 g Green Sugar gelifiant
Preparare Dulceata de Pepene si Piersici : 

Pepenele il curatam de coaja si il taiem cubulete, piersicile le oparim in apa fierbinte si le curatam de pielita dupa care le taiem felii. Zdrobim fructele si le punem la fiert impreuna cu 150 ml lichior, 150 ml apa, menta, timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute adaugam Green Sugar gelifiant, restul de 150 ml apa sucul stors de la 1 lamaie si cealalta lamaie taiata felii.

Lasam la fiert 7 minute dupa care tragem deoparte dulceata, indepartam menta si feliile de lamaie. Eu am pus un sfert de lingurita praf conservant (salicil) dupa care am pus dulceata in borcane si apoi le-am pus la dunst cald intre paturi.

Pentru cei care nu doresc sa foloseasca conservant, le recomand ca borcanele cu dulceata sa le fiarba in bain-marie 15 minute (din momentul fierberii), si apoi le puneti intre paturi, la dunst uscat. Dupa ce racesc borcanele, a doua zi le asezati la loc racoros in camara.

Dulceata de Pepene si PiersiciPofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *