Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de conopida cu tarhon

Supa de conopida cu tarhonSupa de conopida cu tarhon

Nu se poate sa ratam aceasta Supa de conopida cu tarhon. Se poate prepara cu smantana sau cu iaurt light daca vreti ca supa sa fie mai dietetica. Va recomandam sa rasfoiti si alte Retete cu Supe si Ciorbe, cu siguranta veti gasi ceva pe placul vostru.

Ingrediente  Supa de conopida cu tarhon :

400 g conopida
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 telina mica
1 ceapa mica
2 catei usturoi
2 lingurite tarhon uscat
zeama de lamaie
sare, piper alb
3 linguri ulei
1 lingura unt
250 g smantana  sau iaurt dietetic
2 galbenusuri de ou
2 l apa

Preparare Supa de conopida cu tarhon :
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Morcovul, patrunjelul se taie in doua sau patru si se taie felii. Telina o taiem si pe ea cat mai marunt. Conopida se desface in bucatele mici. Tarhonul uscat se pune la inmuiat in zeama de lamaie(eu am folosit doar zeama de la ½ de lamaie).

Uleiul se incinge si inabusim ceapa si usturoiul cu un praf de sare. Adaugam morcovul, patrunjelul si telina taiata. Continuam sa calim pana legumele se vor inmuia putin(aproximativ 5 minute). Stingem totul cu 2 l de apa. Condimentam cu sare si piper.

Lasam sa fiarba pana legumele sunt aproape fierte, in acest moment punem la fiert si conopida. Cand este si aceasta fiarta adaugam tarhonul cu zeama de lamaie. Intr-un vas punem galbenusurile pe care le amestecam cu smantana.

Adaugam la aceasta treptat din supa fierbinte pana o aducem aproape de temperatura supei. Apoi o turnam in oala peste restul de supa. Lasam sa dea un clocot si potrivim de sare sau acreala daca mai este nevoie.
Pofta Buna !

7 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.