Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de prune- Szilva lekvar

INGREDIENTE:

25 kg prune coapte
500 g zahar
PREPARARE:
Prunele se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mare , punem prunele pregatite si la foc domol le fierbem timp de 3 ore si jumatate amestecand mereu sa nu se prinda de cratita (nu am pus cratita direct pe foc ci inaite am pus o plita pe ochiul de aragaz ) . Dupa ce am fiert dulceata timp de 3 ore jumate am adaugat 500 gr zahar cu care l-am mai fiert timp de 30 minute.
Oprim focul si punem dulceata in borcane si apoi le punem in paturi, la dunst uscat pana a doua zi cand se vor raci dupa care le asezam in camara.
Cantitatea de zahar folosit difera in functie de cat de coapte sunt prunele din care vom face dulceata, putand folosi mai mult decat am folosit eu.
Pofta Buna!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *