Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sos de rosii cu ghimbir

Sos de rosii cu ghimbir

 

Sos de rosii cu ghimbir

Ingrediente:

4 kg rosii,
4 cepe mari,
4 catei de usturoi,
4 foi dafin,
4 cm radacina de ghimbir
3-4 boabe ienibahar,
piper,
400 gr zahar,
250 ml otet
2 lg sare

Sos de rosii cu ghimbir

Mod de preparare:
Rosiile se spala,se curata de cotoare si se taie felii.
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca.
Rosiile, cepa si usturoiul se pun intr-un vas si se fierb 15-20 min.Se adauga, foile de dafin, ghimbirul ras, ienibaharul, piperul, zaharul si otetul.Se mai fierbe compozitia la foc rapid timp de 15 min.
Dupa acest interval se se scot foile de dafin si amestecul se paseaza prin sita apoi se repune pe foc.Se fierbe sosul inca 15-20 min amestecand continuu.
Compozitia fierbinte se introduce in sticle sau borcane se capseaza si se pun la racit in in paturi groase.Se depoziteaza apoi in locuri intunecate si racoroase


Sugestie:
Acest sos se poate folosi atat cald cat si rece la paste fainoase, pizza sau carne rasol.

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Rulouri cu legume de post - Retete Culinare - Bucataresele Vesele

    25/11/2016 at 12:00

    […] ASAMBLARE: Aluatul il intindem pe masa de lucru presarata cu putina faina cam de grosimea unei lame de cutit. Taiem aluatul in patratele la marimea dorita dupa care fiecare patratel il mai intindem sa devina cat mai subtire ( se poate lasa si la grosimea initiala , dar am observat ca daca sunt mai subtiri sunt mai crocantele ).Punem din umplutura racita pe fiecare patratel si rasucim pana obtinem rulouri ca niste sarmalute. Punem la incins ulei intr-o tigaie si le prajim pana devin aurii. Rulourile le scoatem pe prosoape de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei . Le putem servim cu un Sos de rosii picant sau cu Sos de rosii si ghimbir . […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.