Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de visine rapida

Dulceata de visine rapida Dulceata de visine rapida

Visinul din gradina a dat si el roade anul acesta  in jur la  5 kilograme pe tot pomisorul ca e tinerel inca. Din 3 kilograme am pus Visine conservate la rece si am obtinut si cateva sticlute cu Sirop de visine. Din restul am zis sa fac Dulceata de Visine ca tare bun mai este.

Ii zic rapida deoarece dupa ce l-am pus la fiert in maximum 40 de minute am fost cu dulceata pusa in borcane inainte dura mult mai mult pregatirea si gustul, cat si culoarea ei lasa de dorit datorita timpului lung de fierbere impreuna cu zaharul ce il puneam inaite cu o seara peste visinele curatate.
Acum va prezint  cum am preparat eu de aceasta data aceasta Dulceata de Visine rapida. Va recomand sa incercati si Sorbetul de Visine.

Ingrediente Dulceata de visine rapida

2 kg visine
1 kg zahar
2 plicuri Gel fix 3:1
1 lingurita rasa salicil (sau praf conservant)
1 lamaie

dulceata-de-visine-2

Preparare Dulceata de visine rapida
Curatam visinele de codite, le spalam si indepartam samburii fie manual fie, cu aparatul de scos samburii. Punem visinele fara samburi intr-o cratita si fierbem pana scade tot siopul.
Amestecam Gel Fix-ul cu 5 linguri de zahar(din kilogramul de zahar dat la ingrediente). Stoarcem lamaia si turnam zeama la visinele deja fierte, apoi adaugam zaharul si Gel Fix-ul amestecata cu zahar dupa care mai fierbem exact 3 minute. Dam deoparte cratita adaugam salicilul(praful conservant)(Aici fiecare poate sa aleaga varianta pe care o doreste, fie pune conservant fie nu pune. Eu prefer sa pun, sa fiu sigura ca nu fierbe. As putea sa nu scriu despre acest aspect si sa omit conservantul, dar nu vreau sa fiu luata la rost daca dulceata va fermenta. Deci este decizia voastra daca folositi sau nu!)
Amestecam si punem dulceata in borcanele, le capsam dupa care le asezam direct in camara.

dulceata-de-visine-rapida-3 Spor la conservarit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram