Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ketchup picant

Ketchup picantKetchup picant

Zilele trecute am fost la tara si am cules din gradina socrului meu o ladita plina de rosii copte, gustoase,  zemoase fara pic de chimicale.
Am facut din ele un ketchup picant extrem de bun.
Nu va spun cum au dat ai mei iama in el, l-au mancat si uns pe paine, pe bune!
Trebuie sa mai ajung din nou la tara sa fac aprovizionarea, sunt prea bune rosiile alea!!
Aici gasiti o alta reteta de ketchup de casa, la fel de buna si gustoasa !!

ketchup-picant-4

Ketchup picant-Ingrediente
4 kg rosii
3 ardei capia rosii
2 cepe
2 morcovi
o telina mica
5-6 catei de usturoi
o crenguta de cimbru
piper negru macinat
2 foi de dafin
2 ardei mici,iuti
30 ml otet
4 linguri de zahar
2 aspirine zdrobite sau un varf de lingurita de salicil
sare

Ketchup picant

Ketchup picant-Mod de preparare
Rosiile bine spalate se trec prin masina de rosii.
Sucul obtinut se pune la fiert intr-o oala cu peretii grosi.
Ceapa, morcovul, telina, ardeii capia, usturoiul, toate curatate se maruntesc intr-un robot pana le aducem la stadiul de pasta .
Se rastoarna peste sucul de rosii, se adauga, crenguta de cimbru, foile de dafin, ardeii iuti si se fierbe la foc mic cateva ore bune pana ce scade la jumatate.
Se condimenteaza cu sare si piper se adauga zaharul si otetul si se mai fierbe cam 15-20 min.
Se lasa un pic sa se tempereze, se scoate crenguta de cimbru si foile de dafin dupa care se mixeaza intr-un blender pana obtinem o pasta fina.
Se adauga salicilul si se pune in sticle spalate si sterilizate in cuptor.
Se capseaza si se pun in paturi la racit pana a doua zi .
Se pastreaza in camara la loc intunecat si racoros.

ketchup-picant-3

[amd-yrecipe-recipe:164]

Tips
Pentru un sos delicios si cu gust, foloseste intotdeauna rosii de gradina !!

30 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.