Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Suc de Mere pentru Iarna

Suc de Mere pentru Iarna Suc de Mere pentru Iarna

Cum anul acesta avem mere din belsug am hotarat sa pregatesc si cateva sticle cu Suc de Mere. Nu am storcator pe aburi, nu am aparat de pasteurizat, dar am improvizat. Am un termometru pentru fripturi si multa rabdare. Daca aveti multe mere si vreti sa mai preparati si alte preparate pentru iarna, va recomand Reteta cu Mere la Borcan fara Conservant si Zahar, perfect pentru prajituri si placinte cu mere.

Ingrediente Suc de Mere pentru Iarna :
Mere
termometru
filtru de hartie, sau o panza foarte deasa
sticle

Suc de Mere pentru Iarna

Preparare Suc de Mere pentru Iarna :
Merele se spala si se taie in bucati. Se dau prin storcator. Sucul rezultat se pune intr-o oala si acesta se pune pe foc. Verificam cu termometrul temperatura sucului. Trebuie sa il incalzim pana la 82 -85 grade Celsius si sa il mentinem la aceasta temperatura 3-4 minute(tragem oala de pe foc, iar o punem) si vom observa ca incepe sa se diferentieze. Deasupra apare un fel de spuma oxidata, iar sub aceasta apare un lichid galben, transparent care este Sucul de Mere in sine. Luam deoparte sucul il filtram prin filtrul de hartie sau panza, dupa care il turnam in sticle sterilizate, le inchidem cu capace cat mai etans si le punem in camara la loc racoros.

Suc de Mere pentru Iarna

Cineva m-a intrebat daca l-am pastrat peste iarna fara conservant. Da l-am pastrat, dar in beciul de la tara unde am o temperatura constanta. Sucul de mere rezultat l-am pus in sticle. Merg folosite si flacoane de plastic, caci la un moment nu am mai avut sticle. Am depozitat sticlele in beci, culcate pe raft. Dupa ce am desfacut o sticla trebuie consumat sucul in decurs de o zi. In acest rastimp recomand sa il tineti la rece.

Va dorim spor la conservarit !

37 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *