Ultima postare din acest an nu poate fi decat un desert savuros numai bun de a intampina Noul An!!
Acest Cheesecake cu mascarpone si biscuiti spekulatius este un desert rapid, fara coacere, ce nu necesita prea mare efort si timp. In maxim 30 de min este gata, iar decorul poate fi realizat dupa imaginatia fiecaruia.
Si fiindca pentru seara de Revelion majoritatea dintre noi preferam deserturile rapide, va mai recomand doua deserturi la pahar la fel de savuroase ce pot fi adaptate dupa ingredientele ce le aveti la indemana.
Clic pe titlul de pe poze pentru a vedea retetele !!
Cheesecake cu mascarpone si biscuiti spekulatius-Ingrediente
- pentru un cheesecake cu Ø de 20 cm
- Crema de mascarpone
- 250 g mascarpone Delaco
- 400 m smantana pentru frisca
- 150 g zahar pudra
- 100 g crema tartinabila cu biscuiti spekulatius
- 50 g ciocolata cu migdale
- 7 g gelatina
- un plic zahar vanilat bourbon
- Blatul de biscuiti
- 300 g biscuiti spekulatius cu migdale
- 100 g unt 82%grasime
- Decor
- biscuiti spekulatius cu unt
- ciocolata neagra
Cum pregatim blatul de biscuiti spekulatius pentru cheesecake
Biscuitii spekulatius se maruntesc intr-un robot de bucatarie, se adauga untul topit si se mixeaza pana la incorporare.
Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde intr-un strat uniform, presand usor. Se da la rece pana ce se pregateste crema.
Cum pregatim crema de mascarpone pentru cheesecake
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Ciocolata se marunteste cu un cutit.
Crema de branza mascarpone se pune intr-un castron, se adauga smantana pentru frisca, zaharul pudra si zaharul vanilat bourbon. Se mixeaza cu mixerul la putere mare pana ce crema capata consistenta.
Gelatina se dizolva pe baie de apa sau cateva secunde in cuptorul cu microunde ( atentie, nu trebuie sa dea in fiert)
Se amesteca rapid cu crema tartinabila de biscuiti si 2-3 linguri din compozitia de crema de branza, cat sa se omogenizeze. Compozitia obtinuta se rastoarna peste crema de branza si se continua mixarea pana ce devine omogena.
Se adauga ciocolata maruntita si se incorporeaza usor cu o spatula.
Se rastoarna in forma, peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se introduce la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Se scoate din forma detasabila,( eu inainte incalzesc usor peratii formei cu feonul, puteti si cu o torta de bucatarie ), se aseaza pe un platou si se decoreaza pe margine cu biscuiti spekulatius cu unt iar deaspupra cu un bradut din ciocolata.
Pentru a-i da un aspect festiv se poate lega deasupra cu o pamblica colorata.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza cu un cutit bine incalzit si se consuma cu mare pofta!!
Sa aveti Sarbatori Fericite si Un An Nou cu bucurii!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!