Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cheesecake cu mascarpone

Cheesecake cu mascarponeCheesecake cu mascarpone

Dupa cum am povestit si in postul anterior, la Ciorba de perisoare, Heinner ne-a facut o surpriza mare si cu un robot de bucatarie Heinner Facille 400, foarte util la casa omului. Il poti folosi atat la prepararea mancarurilor, cat si la prepararea dulciurilor ca si in cazul de fata. Pana acum zdrobeam biscuitii in punga, cu sucitorul dar acest robot mi-a usurat de aceasta data munca.

Pur si simplu intr-o clipita biscuitii necesari pentru a pregati blatul pentru acest Cheesecake cu mascarpone au fost maruntiti fara sa ma chinui de aceasta data.

Si din nou va reamintim ca Heinner isi doreste ca cititorii nostri sa aiba sansa sa testeze produsele, asa ca, va asteptam luni 27 aprilie , pe blog, la un concurs cu premii ce constau in electrocasnice oferite de Heinner!!!
F
iti cu ochii pe noi si nu ratati acest concurs!!

Ingrediente Cheesecake cu mascarpone :

200 g Biscuit Rings (fursecuri inelate, le-am cumparat de la Lidl , marca Sondey)
2-3 linguri gem de caise
250 g mascarpone
200 ml frisca Megle
10 g gelatina
3 plicuri zahar vanilat
2 linguri zahar
50 ml apa rece
rulouri cu ciocolata (tot de la Lidl cumparate)
1 forma de tort detasabila cu diametrul de 18 cm

Ingrediente Glazura :
1 ou
3 linguri zahar praf
2 linguri cacao
25 g unt

Preparare Cheesecake cu mascarpone :
Biscuitii se macina cat mai marunt si adaugam la ei 2-3 linguri gem de caise pentru a se lega compozitia. Aceasta compozitie o punem in forma de tort pe care am captusit-o cu folie alimentara initial presand-o bine.

Punem forma cu blatul de biscuiti la rece pana preparam crema.

Cheesecake cu mascarpone

Gelatina se dizolva in 50 ml apa rece. Mascarponele se amesteca cu 2 linguri de zahar praf, zahar vanilat. Frisca se bate si se adauga la mascarpone. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Gelatina hidratata se incalzeste usor (NU SE FIERBE ! ) si se adauga la crema de mascarpone. Se amesteca si o punem deoparte. Scoatem forma de la rece si pe margine punem una langa alta rulourile cu ciocolata. In interior turnam crema de mascarpone.

Dam forma la rece si preparam intre timp glazura.

Intr-un vas punem 1 ou intreg, 3 linguri zahar praf si 2 linguri cacao pe care il punem pe foc mic amestecand mereu pana incepe sa se fluidifice compozitia (nu are voie sa fiarba! ). Luam vasul de pe foc si adaugam untul.

Cand untul este topit, lasam putin sa se racoreasca glazura dupa care o turnam peste cheesecake. Lasam pentru cateva ore la rece dupa care se poate portiona.

Cheesecake cu mascarponePofta Buna ! Va recomandam si acest Cheescake cu Oreo !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...