Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Coliva

 

coliva-de-grau
Coliva din arpacas de grau 

Ingrediente:

1 kg arpacas
4,2 l apa
500gr zahar(sau dupa gust)
esenta de rom
200g biscuiti
nuca macinata
nuca de cocos
sare
bomboane ornament
 

1. se spala arpacasul in multe ape pana apa rezultata este limpede;
2. Apa se pune la fiert cu sare dupa gust, intr-un ceaun;
3. cand a dat in fiert se pune arpacasul si se lasa focul la mic;
4. se amesteca din cand in cand sa nu se prinda;
5. atunci cand graul este aproape fiert se adauga si zaharul si se mai fierbe pana ce toata zeama scade;
6. se lasa sa se raceasca bine apoi se amesteca cu biscuiti facuti faina ,nuca macinata sau faramata cu sucitorul,nuca de cocos,esentele;
7. se aseaza pe platou si se orneaza dupa preferinta.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *