Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Coliva

coliva-de-grau

Reteta coliva din arpacas de grau.Cum se pregateste, cat timp fierbem arpacasul pentru coliva. In cat lichid se fierbe arpacasul . Ce ingrediente folosim.

Coliva din arpacas de grau -Ingrediente

1 kg arpacas de grau
4,2 l apa
500gr zahar(sau dupa gust)
100g biscuiti(optional)
nuca macinata/maruntita
nuca de cocos(optional)
esenta de rom
esenta de vanilie
zahar vanilat
sare dupa gust
bomboane ornament

Coliva- Mod de preparare

1. se spala arpacasul in multe ape pana apa rezultata este limpede;
2. apa se pune la fiert cu sare dupa gust, intr-un ceaun;
3. cand a dat in fiert se pune arpacasul si se lasa focul la mic;
4. se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de ceaun;
5. atunci cand graul este aproape fiert se adauga si zaharul si se mai fierbe pana ce toata zeama scade;
6. se lasa sa se raceasca bine apoi se amesteca cu biscuiti facuti faina, nuca macinata sau maruntita cu sucitorul, nuca de cocos si arome dupa gust(rom, vanilie)
7. se aseaza pe platou si se orneaza dupa preferinta.

Nota: Daca doriti sa o decorati cu un strat de cacao, inainte de a presara cacao puneti un strat uniform de faina din biscuiti, astfel cacaua nu se umezeste.!!

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.