Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gomboti cu Prune

Gomboti cu PruneGomboti cu Prune

Aceasta Reteta de Gomboti cu Prune sau Galuste cu prune este diferita de reteta clasica pe care o cunoastem cu totii. In compozitia acestor Gomboti nu vom intalni cartofi. Aceasta reteta de Gomboti cu Prune are un aluat oparit ca cel de ecler si nu se intareste ca aluatul clasic dupa racire. Gombotii sunt la fel de buni si a doua zi , in cazul ca va mai ramane vreunul … Acesti gomboti se pot prepara si cu alte fructe proaspete sau cu fructe din compot dar si umplute cu diferite dulceturi. Reteta clasica cu cartofi o gasiti la Galuste cu Prune.

Ingrediente Gomboti cu prune :

1 cana cu apa
50 g unt sau margarina
150 g faina,
1 ou,
1/2 lingurita sare
4 prune prospete (sau din compot taiate in doua
(daca prunele sunt proaspete punem in locul samburelui 1 lingurita de zahar amestecata cu scortisoara)
150 g pesmet

Preparare Gomboti cu prune:

Punem apa cu sarea la fiert si cand da in clocot adaugam untul. Cand da din nou in clocot adaugam treptat faina amestecand pana se omogenizeaza compozitia. Luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Adaugam oul in compozitia racita si lucram bine aluatul pana acesta se incorporeaza si devine omogen.

Rulam aluatul sub forma de baston ca in imaginea de mai jos si il impartim in 8 bucati egale. Bucatile le intindem intre palme, punem in mijloc jumatatile de pruna si formam gombotii.

preparare+galuste+final

Punem apa la fiert, adaugam sare si da in clocot punem gombotii la fiert. Lasam sa fiarba pana se ridica singuri la suprafata apei, se scot cu ajutorul unei palete si se tavalesc prin pesmet.

Pesmetul se prajeste in putin ulei (este mult mai gustos daca il prajiti in unt … ) se adauga un praf de sare si gombotii fierti se tavalesc prin pesmet. Se servesc presarati cu zahar si scortisoara sau cu frisca.

galuste-cu-prunePofta Buna !

270 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.