Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata Cremoasa- Izlandi Fagylalt










Aceasta inghetata este foarte cremoasa.Chiar dupa zile intregi de stat in congelator ramane la fel consistenta ei.
Am laudat-o destul acum urmeaza ……
Sa fac un inventar cu cele trebuincioase : pentru o jumatate de portie avem nevoie de 2 oua, 100 gr zahar si 250 ml frisca.Sa fie mai interesanta putem folosi cacao, esenta de rom, esenta de vanilie sau ce arome doriti voi . Este la libera alegere al fiecaruia.Eu ,am folosit ce aveam in casa la acel moment ,adica 2 linguri de cacao, 1 fiola de esenta rom si zahar vanilat ,caci…, vorba aceea , lenea e cucoana mare .
V-am plictisit destul , hai sa va povestesc cum am procedat ! Nimic mai simplu ,am pus cele 2 oua intr-un vas ,am aruncat peste, cele 100 gr zahar si m-am apucat de mixat cu mixerul pana s-a ingrosat .Am batut frisca pana s-a intarit si l-am adaugat la ouale mixate anterior amestecand cu grija(nu ca mi-ar sta in caracter sa ma comport delicat cu ele). Am impartit cantitatea in doua si am inceput sa fac combinatii de arome….. Intr-o jumatate am pus 2 linguri cacao si fiola de rom (doamne ce bun ar fi fost un pic de Wisky Cream, dar … ai copii ,alcool nu !)si am mixat bine. In cealalta jumatate am trantit 3 plicuri zahar vanilat si gata a fost inghetata.Putem sa imbogatim continutul acesteia cu alune , nuci, stafide,…
Intr-un vas am pus alternativ din cele doua compozitii am razuit un pic de ciocolata deasupra ,si am dat totul la rece pentru cateva ore. La ornat nu ma laud …., am servit inghetata cu un pic de ciocolata topita si alaturi ,neavand piscot am asezat un turo rudi.

Pofta Buna !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • LORY

    01/04/2008 at 11:57

    Felicitari!! nemaipomenita o fac si eu cat de curand

  • Leila

    01/04/2008 at 12:11

    Mersi Lore !

  • nicomaritza

    02/04/2008 at 16:50

    De cand cautam o reteta de inghetata care sa raman cremoasa mai mult timp.Gand la gand cu bucurie.

  • Leila

    02/04/2008 at 17:19

    aceasta inghetata sigur ramane cremoasa .

  • Mariela

    26/11/2010 at 22:27

    Va multumesc foarte mult pentru aceasta reteta! Este, intr-adevar, grozava si o folosesc drept baza pentru inghetata de cacao si ness!! Am incercat si alte retete, dar aceasta ramane, cu certitudine, cea mai buna!
    O inghetata aparte se obtine daca la baza pe care ati prezentat-o, adaugati ness fara cofeina si crantz! Este un deliciu!!!
    Va multumesc inca o data, dupa indelungi cautari, datorita dvs, pot spune ca am reusit sa fac o inghetata absolut delicioasa cu care imi delectez familia, prietenii si cunoscutii!
    Cu mult drag, Mariela

  • Leila

    28/11/2010 at 18:40

    Marinela , multumesc pentru incredere 🙂 si nu numai 🙂 Am sa incerc si varianta cu ness si cratz , trebuie sa fi delicioasa .

    Pupice

  • Jolly

    31/12/2010 at 01:34

    ° Cu Ness mai e Izlandez?

  • V.V.

    27/08/2012 at 10:06

    Este o inghetata delicioasa.Am incercat si eu reteta.Am incercat si o varianta cu vanilie si stafide imbibate in esenta de rom.Delicioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Tort diplomat

Tort diplomat BLAT 5 lg zahar 5 lg faina 5 oua esenta de vanilie MOD DE PREPARARE Se separa albusurile...

Închide