Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Friptura Tiganeasca-CiganypecsenyeFriptura Tiganeasca-Ciganypecsenye
Un lucru va pot spune cu siguranta ,trebuie sa incercati aceasta Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye. De multe ingrediente nu avem nevoie si totusi ,din ceva putin  si simplu iese ceva demential….

Ia sa vedem cam ce ne-ar trebui , sa zicem pentru 4 persoane sanatoase. Bine, bine! Sunt suficiente si 8 felii de carne, doua pentru o persoana daca nu este atat de mancacioasa. Daca luam in considerare ca avem si garnitura in farfurie sunt suficiente 2 felii. Personal as merge mai bine pe combinatia carne si salata, orezul sau cartofii la mine ar liposi din farfurie … .

Ingrediente Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

12 felii de carne(ceafa, pulpa de porc ,cotlet)
piper proaspat macinat,
sare, boia dulce,
1 lingura  faina,
300 ml lapte
150 ml ulei . Secretul fripturii consta in marinata pe care o pregatim, din nimic altceva decat din 4-5 catei de usturoi pisati si pusi in 300 ml lapte dulce.

Preparare Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Pana aici a fost usor ,acum trecem la indicatiile pretioase .Feliile de carne nu trebuie sa fie nici prea groase ,dar nici prea subtiri .Se sareaza din abundenta si se aseaza in marinata de lapte cu usturoi. Secretul fripturii consta in marinata pe care o pregatim  din 4-5 catei de usturoi pisati  pusi in 300 ml lapte dulce. Se lasa pana a doua zi la rece carnea in aceasta marinata.

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Daca carnea nu este acoperita in intregime de lapte ,nu va zgarciti, mai adaugati lapte sa acopere bucatile de carne in intregime.
A doua zi scoatem feliutele de carne din marinata. Se sterg cu un servet cat sa se absoarbe in mare umezeala.

Se presara cu piper, cu boia dupa care se pudreaza cu putina  faina pe ambele parti. Uleiul se pune la incins si asezam feliile de carne dichisite la prajit sub capac la foc domol .

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Servim carnita cu orez (rizibizi) , sau cu piure de cartofi si cu salata verde . Noi asa pregatim Orezul Rizibizi .  Va recomadam sa incercati si Friptura cu capac de Smantana.

PS. Reteta a fost pregatita de zeci de ori. Poza initiala din 2008 al acestui preparat este cea de mai jos, acum am evoluat zicem noi si am atasat poze noi la friptura. Totusi voi atasa si imaginea initiala pentru a se vedea diferenta de exercitiu dobandita in decurs de 9 ani . 

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Pofta Buna !

13 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.