Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cremsnit

Cremsnit
Ingrediente
foi pentru cremsnit(gata coapte )
Crema de vanilie
lapte  1,300 l
zahar 300g
faina 250g
oua 2 buc
galbenusuri 3 buc
baton de vanilie
un pic de sare

Spuma de albus
3 albusuri
150 g zahar

Decor
zahar pudra vanilat

Cremsnit
Mod de preparare

Un litru de lapte se pune la fiert iar 300 ml se amesteca cu celelalte ingrediente mai putin cu albusul de la 3 oua care se bate cu 150 gr zahar si  care se lasa deoparte.
Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu cu un tel sau spatula pana ce crema capata consistenta unei mamaligi.
Se lasa sa se racoreasca un pic apoi se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam prima foaie de foietaj copt, o portionam in patrate potrivit de mari , adaugam crema de vanilie apoi punem deasupra cea de a doua foaie de foietaj coapta, neportionata.
Se acopera cu folie de plastic si se lasa la rece in frigider pentru cateva ore.
Dupa ce crema s-a racit bine se rastoarna cremsnitul  pe o tava,  partea de dedesubt care era portionata a venit deasupra astfel putandu-se portiona foarte frumos fara sa se sfarame foaia.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste cu mare pofta!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • zen1966

    25/05/2012 at 07:25

    cremsnitul e una din prajiturile tineretii mele,pe vremea lui ceausescu aveam cartela si eram asa de bucuroasa cand aveam oua ca sa pot face prajituri.Pe asta o faceam iarna,de Craciun sau de revelion.Cand ne duceam in excursii ,la Sibiu sau Brasov,asta mancam la cofetarie;;;;pfffuiii Doamne,ce bune mai erau….ei …vremuri trecute….care nu se mai intorc…Felicitari pt reteta si mai ales pt prezentare

    • Lory

      28/05/2012 at 21:02

      Zen cam triste amintiri 🙁 cele legate de cartela la oua ,carne,ulei …au facut parte si din viata mea 🙁 …dar avem si amintiri frumoase din acea perioada 🙂 Acum nu se mai gasesc in cofetarii prajiturile copilariei noastre…sau daca se gasesc nici pe departe nu au gustul celor de atunci .
      Multumesc !!!

  • Anonymous

    12/09/2012 at 18:49

    totusi cum se fac foile eu nu am de unde sa le cumpar

  • Anonymous

    12/09/2012 at 18:53

    Buna,foarte bune retetele tale,multumim ca ne incanti cu ele,spune-mi te rog ce fel de foi ai cumparat?ca eu am dat gres cu catva, ba erau foarte tari,ba erau sfarmicioase,ba parca erau necoapte,ale tale arata bine,as vrea sa stiu de la ce firma sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *