Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata de vanilie cu lapte condensat

Ingrediente:
300 ml lapte,
400 ml frisca Megle,
340 g lapte condensat,
200 g zahar,
4 galbenusuri ou,
4 plicuri zahar vanilat,
1 fiola esenta vanilie,

Preparare:
Fierbem laptele. Galbenusurile de ou se spumeaza cu 200 g zahar si  pliculetele de zahar vanilat. Cand laptele e caldut il amestecam cu laptele condensat. La galbenusurile spumate adaugam amestecul de lapte si fiola de esenta de vanilie dupa care il vom fierbe timp de 15 minute pe baie de aburi (atentie vasul in care e amestecul de ou si lapte sa nu atinga apa din vas !!!!!). Dupa ce a fiert il luam deoparte si il lasam la racorit. Spumam pe jumatate frisca (o spumam cat sa nu fie prea tare ci semicurgatoare  …) si adaugam la ea compozitia de ou pe care l-am lasat in prealabil la racorit. Acum spumam din nou toata compozitia pana se omogenizeaza. Turnam inghetata intr-un vas de plastic, il acoperim cu un capac si il dam la congelator. Amestecam din cand in cand in ea cu mixerul.

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram