Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Nectar de caise

Ingrediente:
5 kg caise fara samburi,
1 kg zahar,
4 l apa,
1 lingura salicil ( sau praf conservant),
vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat),

Preparare:
Spalam caisele si le indepartam samburii. Cantarim 5 kilograme.  Caisele se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la indemana puteti sa le opariti si sa indepartati coaja dupa care sa le dati prin masina de carne sau robot …. pentru a le pasa). Miezul pasat se pune la fiert impreuna cu 4 l de apa  si 1 kg de zahar. Lasam sa dea in clocot si spumam deasupra. Lasam din nou sa dea in clocot si spumam din nou. Luam oala de pe foc adaugam 1 lingura salicil sau praf conservant si turnam nectarul direct in sticle asa fierbinte cum e . Umplem sticla cat de mult lasand putin loc cat sa turnam deasupra la fiecare sticla cate o lingurita de vodka Scandic. Capsam sticlele si apoi le asezam in paturi la dunst uscat pana a doua zi cand vor fi racite.
Se poate servi cu gheata in mod natur sau cu apa minerala daca dorim.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.