Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura.Reteta prajitura cu ciocolata si zmeura.Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu zmeura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura-Ingrediente

Foi
9 oua
9 lg zahar
7 lg faina
2 lg cacao
esenta de rom

Crema I
200 gr ciocolata cu lapte
200 ml frisca lichida
Crema II
200 gr ciocolata alba
170 ml frisca lichida
1 lgt esenta de vanilie

350 gr zmeura

Sirop
150 gr zahar
250 ml apa
3-4 linguri Amaretto
sau
esenta de rom

Glazura
150 gr ciocolata

Prajitura cu ciocolata si zmeura-Mod de preparare

Creme
Prima data pregatim cremele fiindca trebuie sa stea la rece cam 3-4 ore sau peste noapte.
Modul de preparare e unul foarte simplu .
Punem ciocolata si frisca intr-un vas si tinem pe foc mic pana ce ciocolata incepe sa se topeasca …in tot acest timp amestecam continuu.
Atentie amestecul nu trebuie sa dea in fiert.
Asa procedam pentru ambele creme .
Dupa ce s-au racit le punem in vase individuale si le introducem la frigider .
Dupa ce au stat la frigider 3-4 ore sau peste noapte le scoatem si le spumam cu ajutorul mixerului.
Tot acum le putem aromatiza cu ce dorim. De preferat esenta sa fie cat mai concentrata ca sa nu punem mult si sa nu riscam sa taiem cremele.
Siropul
Se fierbe apa cu zaharul iar cand s-a racorit aromatizam cu amaretto sau esenta de rom.

Preparare Foi Prajitura

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de rom.
Se amesteca lejer cele doua compozitii peste care cernem faina amestecata cu cacao.
Incorporam bine cu miscari usoare fara ca albusul sa se lase.
Impartim compozitia in trei si o intindem pe hartie de copt sub foarma de foi cu dimensiunile de 25/35 cm.
Se coc timp de 15-20 min la foc potrivit (dupa cuptorul meu …eu tin butonul la pozitia 3)
Se lasa sa se raceasca  dupa care se indeparteaza hartia de copt.

Prajitura cu ciocolata si zmeura-Asamblare

Insiropam usor prima foaie dupa care intindem crema de ciocolata alba,
Asezam deasupra un strat generos de zmeura dupa care punem si a doua foaie pe care o insiropam la fel ca si pe prima.
Intindem si stratul al doilea de crema din ciocolata cu lapte, peste care asezam zmeura si ultima foaie .
Insiropam usor si dam la rece prajitura pentru 2 ore.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Dupa ce s-a racit bine o portionam dupa preferinte.
Eu le-am portionat in  prajituri cu latura de 6-7 cm, apoi le-am glasat in ciocolata si le-am decorat cu o avelina din crema si o zmeura proaspata.

Recent Comments

  • Top Cuisine avec Lavi

    26/07/2012 at 09:15

    Vai, cat de bine poate sa arate! Senzational!

  • Angelica

    26/07/2012 at 10:13

    Doamne,cum arata!!!!E nebunie curata!Ispititoareoooooooooo!
    De unde tot ai zmeura???Ai tu in mod sigur o rezerva generoasa de tot faci atatea bunatati.
    La noi s-a dus demult,dar noroc ca macar gasesc de aia congelata.
    M-as inscrie pe lista si io la cateva bucati,da’ acum chiar ca n-am cum s-ajung la tine:-((
    Pune deoparte ceva zmeura,o sa cer sa mi-o faci cand ajung la tine cu alta ocazie:-))
    Te pup Lory draga si pe Liuta la fel!

    • Lory

      26/07/2012 at 11:38

      Ispititoare zici? tu vorbesti?:))) ca numai bunatati faci de inebunesti omul asa slab de inger ca mine :))).
      Spre surprinderea mea azi am vazut zmeura in piata 🙂 cei drept tot la 20 ron kg …pentru o prajitura ma incumet sa cumpar acolo vre-o juma de kil…trece vremea lor si iti pare rau ca nu ai facut ceva si cu zmeura .
      De pus deoparte nici vorba …de unde ? mai bine cumpar la iarna congelata din magazin…tot atat te ajunge 🙂
      Te pupam si noi :*:*
      Sa ai o zi frumoasa!!

  • Rita

    26/07/2012 at 11:45

    Nu incetez sa spun ca imi place la nebunie combinatia de zmeura cu ciocolata. Prajiturile astea arata splendid. Participa cu ele te rog la Dulce Romanie, provocarea lunii. Una din teme e zmeura+vanilie. Te-as mai intreba ceva: Aluatul pentru foi o faci intr-una sau pe rand pentru cele trei foi? Pentru ca eu le fac pe rand. Poate ai o metoda mai buna. O zi frumoasa sa ai.

    • Lory

      30/07/2012 at 21:04

      La aceasta prajitura am facut foi separat 🙂
      M-am inscris cu ea la provocare 🙂

  • Anonymous

    26/07/2012 at 11:56

    Buna, in ce tava ai copt foile? Ce dimensiuni? Multumesc!

  • Mare Maria

    27/07/2012 at 10:31

    Un deliciu total:)!!!!!! Senzational! Pupici

  • yaya6

    08/08/2012 at 09:42

    un deliciu!!! de vitrina!!

  • Elena

    27/04/2013 at 15:05

    In crema 2 cand se adauga zmeura ? 🙂

  • Elena

    28/04/2013 at 16:10

    Nu am gasit zmeura, nici macar congelata, dar am cumparat coacaze congelate. Oare se intampla ceva daca fac schimbarea asta ?

    • LoredanaCarp

      28/04/2013 at 16:25

      Elena va fi doar diferenta de gust!!Eu zic ca merge si cu coacaze 🙂

  • fiore6

    13/06/2013 at 20:50

    am facut-o ieri si n-a mai ramas nimik din ea … prea dulce, prea zmeurata, prea buna … ca sa ramana nemancata….DEMENTIALA!

    • LoredanaCarp

      13/06/2013 at 22:29

      Fiore ma bucur ca ti-a placut reteta si ca ai incercat-o!! Sa va fie de bine !! 🙂

  • Ella

    20/12/2015 at 11:52

    Vad ca aici sunt doua crème de ciocolata alba si alta de ciocolata cu lapte.Daca foile se umplu cu crema de ciocolata alba unde se foloseste crema de ciocolata cu lapte?

    • Lidia

      15/07/2017 at 11:37

      Asta ma intrebam si eu …
      Dar ma gandesc ca pe primul blat e prima crema iar pe al2lea a doua crema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *