Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata din cremsnit cu zmeura , coacaze si bezele

inghetata-crema-cremsnit-cu-zmeura
Inghetata din cremsnit cu zmeura , coacaze si bezele
INGREDIENTE:
1 cutie crema Cremsnit de la Dr. Oetker,
750 ml lapte
250 ml frisca,
400 gr zmeura,
200 gr coacaze,
bezele,
1 foaie napolitana,

PREPARARE:

Intr-un bol punem pulberea pentru cremsnit peste care turnam 750 ml lapte rece de la frigider. Cu ajutorul mixerului mixam aproximativ 4-5 minute pana se spumeaza. Frisca o spumam separat apoi o adaugam la crema de cremsnit. Zmeura se spala si se adauga la crema obtinuta si amestecam usor. Coacazele spalate si scurse le dam prin blender.
In 2 forme de cozonac tapetate cu folie alimentara in prealabil ,asezam un strat de bezele peste care vom turna crema cu zmeura. Pireul de coacaze il punem intr-un pos si ici colo spritam in interiorul cremei cu zmeura cate un pic . Deasupra asezam o foaie de napolitana decupata dupa forma si dam tavile la congelator pentru cateva ore bune .
Se poate servi cu frisca sau simpla .

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Simo & Manu

    18/07/2011 at 09:36

    wow :-o….ce bine arata!…nici nu iti vine sa mananci la cat de frumoasa este….felicitari

  • gaby_d

    18/07/2011 at 09:39

    Da=mi place rau de tot!
    Merita incercat!

  • Mitinita

    18/07/2011 at 12:05

    arata de milioane!!!noroc ca nu-s pofticioasa ca altfel va bateam la usa.

  • Alina---Explora Cuisine

    18/07/2011 at 16:31

    WOW!!!!!! arata de revista!!! superbe pozele cu inghetata ta, mi-ai facut o pofta de zile mari, iar modul in care s-a taiat zmeura e senzational, parca ai creat arta 🙂 Pupici si o saptamana frumoasa ca inghetata ta iti doresc!

  • sarah

    18/07/2011 at 16:55

    asta este o ingheta mai de gala .arata tare bine.pupic

  • Gabriel

    19/07/2011 at 03:08

    Arata delicios si cred ca are un gust foarte bun.

  • Leila

    19/07/2011 at 11:10

    Multumim frumos pentru aprecieri ! A fost facuta in graba mare pentru a putea servi invitatii ce s-au anuntat in ultimul moment . Daca aveam timp la dispozitie in locul cremei de la Dr Oetker as fi preparat crema originala de cremes , dar asa … nevoia te impinge uneori sa mai si improvizezi … De data aceasta doar atat am putut concepe.
    Va doresc o zi superba si racoroasa .

  • tigara electronica

    20/07/2011 at 12:24

    arata delicios! o sa iau si eu reteta sa dau la sotie sa incerce sa faca. multumesc

  • Luminita

    25/10/2011 at 16:19

    E super reteta, imi ploua in gura. Singura mea problema e ca ma aflu in Grecia si nu pot gasi cutie cu crema cremsnit, poti sa-mi dai un sfat ce altceva as pute folosi in loc? Multumesc.

  • Lory

    26/10/2011 at 16:33

    Luminita , scuze de intarzierea cu care raspund . Ai putea folosi o crema fiarta cu vanilie .5 -6 linguri faina, 750 ml lapte , zahar dupa gust, zahar vanilat sau esenta de vanilie . amesteci faina cu zaharul si laptele rece ,pui la fiert pana se ingroase dupa care care o lasi la racit . Spumezi frisca apoi o amesteci cu crema racita ….

  • ELENA

    07/01/2012 at 18:20

    ARATA SUPER…AMI PLAC F F TARE DESERTURILE CU FRUCTE SI FRISCA…

  • Anonymous

    18/05/2012 at 11:32

    Arata foarte bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page