Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata din cremsnit cu zmeura , coacaze si bezele

inghetata-crema-cremsnit-cu-zmeura
Inghetata din cremsnit cu zmeura , coacaze si bezele
INGREDIENTE:
1 cutie crema Cremsnit de la Dr. Oetker,
750 ml lapte
250 ml frisca,
400 gr zmeura,
200 gr coacaze,
bezele,
1 foaie napolitana,

PREPARARE:

Intr-un bol punem pulberea pentru cremsnit peste care turnam 750 ml lapte rece de la frigider. Cu ajutorul mixerului mixam aproximativ 4-5 minute pana se spumeaza. Frisca o spumam separat apoi o adaugam la crema de cremsnit. Zmeura se spala si se adauga la crema obtinuta si amestecam usor. Coacazele spalate si scurse le dam prin blender.
In 2 forme de cozonac tapetate cu folie alimentara in prealabil ,asezam un strat de bezele peste care vom turna crema cu zmeura. Pireul de coacaze il punem intr-un pos si ici colo spritam in interiorul cremei cu zmeura cate un pic . Deasupra asezam o foaie de napolitana decupata dupa forma si dam tavile la congelator pentru cateva ore bune .
Se poate servi cu frisca sau simpla .

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Simo & Manu

    18/07/2011 at 09:36

    wow :-o….ce bine arata!…nici nu iti vine sa mananci la cat de frumoasa este….felicitari

  • gaby_d

    18/07/2011 at 09:39

    Da=mi place rau de tot!
    Merita incercat!

  • Mitinita

    18/07/2011 at 12:05

    arata de milioane!!!noroc ca nu-s pofticioasa ca altfel va bateam la usa.

  • Alina---Explora Cuisine

    18/07/2011 at 16:31

    WOW!!!!!! arata de revista!!! superbe pozele cu inghetata ta, mi-ai facut o pofta de zile mari, iar modul in care s-a taiat zmeura e senzational, parca ai creat arta 🙂 Pupici si o saptamana frumoasa ca inghetata ta iti doresc!

  • sarah

    18/07/2011 at 16:55

    asta este o ingheta mai de gala .arata tare bine.pupic

  • Gabriel

    19/07/2011 at 03:08

    Arata delicios si cred ca are un gust foarte bun.

  • Leila

    19/07/2011 at 11:10

    Multumim frumos pentru aprecieri ! A fost facuta in graba mare pentru a putea servi invitatii ce s-au anuntat in ultimul moment . Daca aveam timp la dispozitie in locul cremei de la Dr Oetker as fi preparat crema originala de cremes , dar asa … nevoia te impinge uneori sa mai si improvizezi … De data aceasta doar atat am putut concepe.
    Va doresc o zi superba si racoroasa .

  • tigara electronica

    20/07/2011 at 12:24

    arata delicios! o sa iau si eu reteta sa dau la sotie sa incerce sa faca. multumesc

  • Luminita

    25/10/2011 at 16:19

    E super reteta, imi ploua in gura. Singura mea problema e ca ma aflu in Grecia si nu pot gasi cutie cu crema cremsnit, poti sa-mi dai un sfat ce altceva as pute folosi in loc? Multumesc.

  • Lory

    26/10/2011 at 16:33

    Luminita , scuze de intarzierea cu care raspund . Ai putea folosi o crema fiarta cu vanilie .5 -6 linguri faina, 750 ml lapte , zahar dupa gust, zahar vanilat sau esenta de vanilie . amesteci faina cu zaharul si laptele rece ,pui la fiert pana se ingroase dupa care care o lasi la racit . Spumezi frisca apoi o amesteci cu crema racita ….

  • ELENA

    07/01/2012 at 18:20

    ARATA SUPER…AMI PLAC F F TARE DESERTURILE CU FRUCTE SI FRISCA…

  • Anonymous

    18/05/2012 at 11:32

    Arata foarte bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Prajitura pufoasa cu zarzare

INGREDIENTE 7 oua potrivite, 300 gr zahar, 300 gr faina, 4 lg ulei, 4 lg apa fierbinte, 500 gr zarzare...

Închide