Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura pufoasa cu zarzare







INGREDIENTE
7 oua potrivite,
300 gr zahar,
300 gr faina,
4 lg ulei,
4 lg apa fierbinte,
500 gr zarzare
zahar vanilat bourbon,
1 lgt praf de copt,

MOD DE PREPARARE:
Se separa ablusurile de galbenusuri .Albusurile se bat spuma zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa fierbinte.

Cand spuma de albus este gata se adauga galbenusurile si uleiul treptat amestecand usor pana se incorporeaza bine.

Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 30/40 cm tapetata cu hartie de copt se aseaza deasupra zarzarele trecute prin putina faina si se coace la foc potrivit timp de 30-40 min in functie de cuptorul fiecaruia .Se scoate din tava si se raceste pe un gratar.
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *