Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Fanta la Pahar

Prajitura Fanta la Pahar
Prajitura Fanta la Pahar
este o varianta rapida al clasicei prajituri Fanta. O recomand sa o incercati mai ales pe timp de vara caci reteta nu necesita coacere, se prepara rapid  este delicioasa si in aceasta varianta prezentata. Prajitura Fanta la Pahar este  un desert rapid. Poate va intereseaza si o alta varianta tot rapida si anume Prajitura Fanta Rapida.

Ingrediente Prajitura Fanta la Pahar :
1 kg branza dulce
200 gr zahar pudra
250 g margarina Rama (cub, sau unt )
750 ml suc Fanta (de portocale sau lamaie)
2 plicuri cu budinca de vanilie (sau lamaie)
1 pachet piscoturi de sampanie

Preparare Prajitura Fanta la Pahar :
Branza impreuna cu 200 gr zahar pudra se amesteca si se adauga 250 gr margarina Rama (sau unt) spumata in prealabil cu 2 linguri zahar pudra. Piscoturile de sampanie le taiem in 3 sau 4 bucati le asezam in pahare deasupra punem crema de branza 2-3 linguri (sau dupa masura paharului folosit, se pot pune si mai multe linguri daca doriti) si se trece la prepararea gelatinei ce o vom turna deasupra cremei de branza.

Preparare gelatina Prajitura Fanta la Pahar :
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam 750 ml suc Fanta (de portocale sau lamaie), si punem la fiert acest amestec pana se ingroase. Gelatina astfel obtinuta se lasa putin sa se racoreasca avand grija sa nu se inchege si apoi se toarna peste crema de branza. Se lasa la racit dupa care se poate  servi. Am decorat deasupra cu fructe confiate dar puteti la fel de bine sa serviti Prajitura Fanta la Pahar cu frisca…

 

Prajitura Fanta la Pahar

136 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.