Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura cu capac de smantana

Friptura cu capac de smantana

Friptura cu capac de smantana este o friptura usor de preparat ce nu necesita multa indemanare. O recomandam tuturor celor care vor sa incerce si alte feluri de fripturi. Va invitam sa rasfoiti si sectiunea cu retete Fripturi .




Ingrediente Friptura cu capac de smantana:

1 kg carne porc(pulpa,ceafa, cotlet)
500 ml smantana
sare, piper
margarina(unt) pentru uns tava

Preparare Friptura cu capac de smantana :

Carnea o taiem felii de cca.1 cm grosime.Se sareaza ,pipereaza . Tava se unge in strat mai gros cu margarina (unt), si feliile de carne se aseaza una langa alta strans. Deasupra se pune 500 ml smantana in asa fel incat sa acopere bine bucatile de carne (smantana trebuie sa fie pusa in strat gros de cel putin 1 cm). Tava astfel pregatita se da la cuptor ,unde se va tine pana cand carnea se inmoaie. Deasupra stratului de smantana se presara un pic de sare. Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi, legume sotate sau cu Rizibizi.
Pofta buna!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.