Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Boema de post

praajitura boema de postPrajitura Boema de post, reteta culinara.Cum se prepara boema de post. Cea mai bun reteta de boema de post. Prajitura de post.

Boema de post-Ingrediente

Blat
75 ml ulei
200 g zahar
250 ml apa minerala
2 lg cacao
2 lg gem prune
100 g nuci macinate
O lg rasa de bicarbonat
2 cani faina
Crema
200g ciocolata de post
200 ml frisca vegetala
esenta de romGlazura
2 plicuri de glazura de ciocolata(Dr.Oetker)
Sirop
250g zahar
400ml apa
3lg cacao
50g margarina
esenta de rom
Décor
300ml frisca
ciocolata

Prajitura Boema de post-Mod de preparare

Blat
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Compozitia acestui blat este la fel ca la prajitura negresa de post.


Crema
Ciocolata si frisca lichida se pun intr-un vas pe foc pana ce ciocolata s-a topit fara a da in fiertSe amesteca si se da la frigider pentru doua ore.Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.
Glazura
Se face conform instructiunilor de pe plic
Siropul
Toate ingredientele se fierb circa 20 min apoi se lasa la racit.

prajitura boema de post

Prajitura Boema de post-Asamblare

Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura.
Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.
Optional se rade sau se face gratar de ciocolata.

prajitura boema de post

Pofta Buna!!

36 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.