Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Taietei de legume cu telemea

Taietei de legume cu telemea

Pe perioada verii incercam sa gatim cat mai usor si rapid. Asa am ajund eu sa fac acesti Taietei de legume cu telemea. Caldura mare din bucatarie nu te lasa sa gatesti. Pe cand termini de gatit iti piere pofta de mancare. Acest fel se poate pregati si in zilele de Post de peste an si daca se doreste se pot asocia cu pastele fierte.

Alte retete ce v-ar putea interesa sunt

Asa ca incercam sa facem feluri cat mai rapide si usor de preparat.

Taietei de legume cu telemea – Ingrediente

5 rosii decojite si taiata cubulete
1 ceapa mica taiata marunt
2 catei de usturoi
2 zucchini
3 morcovi
1/4 lingurita fulgi de ardei iute
6-7 frunze busuioc proaspat taiat marunt sau 1/2 lingurita busuioc uscat
1 lingurita oregano
sare, piper dupa gust
Telemea de vaca – Delaco ( in zilele de Post se renunta la telemea!)
1 lingura unt
2 linguri ulei de masline
apa

ingrediente

Taietei de legume cu telemea – Preparare

Zucchini se spala si se sterg cu un servet de hartie. Morcovii se curata, spala si se sterg si ei cu servet.
Cu ajutorul razatoarei spiralate pregatim taieteii de zucchini si morcovi. rosiile se cresteaza si se oparesc in apa fierbinte pentru 1-2 minute dupa care se scot intr-un vas cu apa rece. Se curata de coaja si se vor taia cuburi.

Taietei de legume cu telemea

Ceapa se curata, spala si se taie marunt. Usturoiul si el curatat si spalat se da pe razatoarea fina, sau se zdrobeste marunt.

Intr-o tigaie punem untul impreuna cu uleiul de masline la incins. Adaugam ceapa si usturoiul. Se caleste pana ceapa se inmoaie. Adaugam rosiile taiate cuburi.

Condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc taiat marunt. Punem apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos si rosiile s-au zdrobit. Daca rosiile nu s-au zdrobit se mai adauga tot cate putina apa pana acestea sunt bine fierte si totul capata consistenta unui sos.

Taietei de legume cu telemea

Acum adaugam taieteii de morcov in sosul de rosii. Se adauga putina apa se amesteca si se lasa circa 5 minute la fiert. Adaugam in final si taieteii de zucchini. Se amesteca si se lasa la fiert pana scade toata apa( circa 2-3 minute).
Se portioneaza in farfurii si se presara din abundenta cu telemea de vaca, sau cu parmezan.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram